‘Dit zijn alle details van Motorola's aanstaande Moto G60’

‘Dit zijn alle details van Motorola's aanstaande Moto G60’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

In een strijd tegen de verwarrende naamgeving is Motorola het jaar begonnen met nieuwe productnamen. Daarbij neemt het afscheid van zijn verschillende midrange-reeksen om die samen te voegen in de Moto G-serie. Een telefoon die binnenkort in deze serie verschijnt zal de Moto G60 zijn – vrijdag zijn de eerste details van dit toestel opgedoken.

Motorola Moto G60

Fabrikanten als Motorola en Nokia lijken het jaar te willen beginnen met een schone lei en stappen daarvoor over op nieuwe indelingen van zijn productreeksen. Van Nokia werd eerder bekend dat er voortaan telefoons in de X en G-reeksen beschikbaar zullen komen. Motorola pakt het voorzichtiger aan en houdt het vooralsnog bij een familienaam, de Moto G-reeks. Helemaal nieuw is de naam niet: Motorola verkoopt immers al jaren telefoons – zoals de Moto G9 – in de G-reeks. Wel is Motorola in zijn nieuwe productreeks gestart met een andere becijfering.

‘Dit zijn alle details van Motorola's aanstaande Moto G60’

Motorola lanceerde eerder dit jaar de Moto G10 en G30 in de nieuwe productserie

Zo lanceerde Motorola begin dit jaar de Moto G10 en daaropvolgend de Moto G30. Beide toestellen vallen binnen een ander onderdeel van het midrange-prijssegment; een hoger G-nummer staat in de vernieuwde toestelreeks voor een duurder toestel. Na de aankondiging van de G10 en G30 bleef het wachten geblazen tot het volgende Moto G-toestel zich zou aandienen. Inmiddels lijkt de wachttijd op zijn einde te lopen – XDA-Developers zegt details te hebben over de Moto G60.

Gerelateerde artikelen

Twee G60-modellen

Motorola werkt volgens XDA aan een tweetal ‘Moto G60’-modellen met modelnummers XT2135-1/2 en XT2147-1. Beide G60's krijgen in ieder geval een 6,78-inch Full HD+-scherm (2460×1080 pixels) en bieden ondersteuning voor een 120 Hz-verversingsfrequentie. Vooralsnog blijft het onbekend of het toestel gebruikmaakt van een OLED of LCD-paneel. Wel is bekend dat de Moto G60 uitgerust zal zijn met de Snapdragon 732G-chipset, die we eerder nog tegenkwamen in de Moto G9 Plus. Samen met de midrange-chipset, zou het toestel uitgerust worden met 4 GB of 6 GB-werkgeheugen evenals 128 GB-opslaggeheugen.

Naast bovenstaande specificaties – die dus voor beide modellen zullen gelden – heeft Motorola ook de nodige verschillen aangebracht. Zo bevat de XT2135-1/2 een 32 MP-selfiecamera, terwijl de G60 met modelnummer XT2147-1 het moet stellen met een 16 MP-model. Achterop de Moto G60 zijn er eveneens verschillen op te merken. Motorola verkoos namelijk de Samsung ISOCELL HM2 108 MP-hoofdcamera voor de XT2135-1/2, terwijl de XT2147-1 een 64 MP-hoofdcamera van OmniVision zal krijgen.

Gerelateerde artikelen

Motorola heeft tot slot wel beide toestellen voorzien van dezelfde 16 MP-groothoeksensor en één 2 MP-sensor, die mogelijk dienst zal doen als macro- of portretcamera. Details over het design van de Moto G60 zijn vooralsnog onbekend. Gezien de telefoon naar verwachting geleverd zal worden met een 6.000 mAh-batterij, zal het toestel vermoedelijk wel aan de dikke(re) kant zijn.

Lancering van de G60

Wanneer Motorola van plan is om de Moto G60 te lanceren, wist XDA niet te vertellen. Wel lanceert de Lenovo-dochteronderneming op korte termijn de high-end Moto G100. Het is mogelijk dat beide toestellen tijdens hetzelfde lanceringsevenement worden voorgesteld. Dit zijn echter speculaties en bieden daarmee weinig houvast voor de daadwerkelijke lanceringsdatum. Hoe kijk jij tegen de G60 én Motorola's nieuwe naamgeving aan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk