Motorola Moto G 5G Plus krijgt langverwachte Android 11-update

Motorola Moto G 5G Plus krijgt langverwachte Android 11-update

De Android 11-update is gearriveerd voor gebruikers van de Motorola Moto G 5G Plus. Dat nieuws brengt een lezer aan Androidworld. Motorola's midrange toestel heeft de update eindelijk ontvangen nadat het in augustus van 2020 op de markt was verschenen.

Motorola Moto 5G Plus

Ondertussen leven we volop toe naar de Android 12-update en de verbeteringen die deze update zal brengen. De tweede Beta kreeg recent nog een aanvullende update, maar in augustus zal pas de stabiele versie klaar zijn. Toch mogen we niet vergeten dat nog heel wat telefoons Android 11 moeten krijgen, zoals de Moto G 5G Plus die in augustus van 2020 verscheen en daardoor met Android 10 op de markt kwam.

Android 12 is nu eindelijk daar, dat zegt AW-lezer Pieter die de update op zijn Moto G 5G Plus heeft ontvangen. De software heeft versienummer 'RPN31.Q4U-39-27-8', en hij neemt 1,08 GB in beslag. De update werkt tegelijk ook de beveiliging van Android bij naar de beveiligingspatch van april. In een melding moet de update te zien zijn, maar je kan hem ook handmatig laten verschijnen vanuit Instellingen > Systeem > Systeemupdates.

Motorola Moto G 5G Plus krijgt langverwachte Android 11-update
Screenshot van de Android 11-update

Nieuwe features

Android 11 brengt heel wat verbeteringen naar de Motorola Moto G 5G Plus. Er is een nieuw meldingssysteem voor berichtenapps, de zogenaamde 'Bubbels'. Verder is er een nieuw menu om je smarthome-apparaten te bedienen en de privacy van gebruikers wordt ook verbeterd. Je kan nu apps eenmalig de toestemming geven tot bijvoorbeeld de camera of microfoon van je telefoon.

Er zijn wel meer merken die erg laat de Android 11-update uitrollen naar hun telefoons, en Motorola is daar één van. Eigenaars van de Moto G-reeks wachten bijvoorbeeld nog op de update, maar ook voor gebruikers die de duurdere Edge-reeks hebben, blijft het geduld koesteren. Motorola deelde eerder al een overzicht van alle toestellen die de update mogen verwachten. Heb jij op jouw Motorola-toestel de update naar Android 11 binnen, laat het dan weten aan de redactie via deze weg.

Motorola Moto G 5G Plus
5000 mAh
6.7 inch - 2520 bij 1080 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 765

Meer info

Bedankt voor de tip, Jeroen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties