Motorola Moto E6 officieel: Snapdragon 435 en verwijderbare accu

Motorola Moto E6 officieel: Snapdragon 435 en verwijderbare accu

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Motorola heeft zijn nieuwe budgettelefoon, de Moto E6, aangekondigd. Deze telefoon komt met een verbeterde processor en een accu die dit keer verwijderbaar is. Verder gaat het om een kleine upgrade ten opzichte van zijn voorganger.

Motorola Moto E6

De nieuwe Moto E6, het voordeligste toestel uit het assortiment van Motorola, is recent aangekondigd. Dat weet onder meer Android Central. Het gaat duidelijk om een erg kleine upgrade ten opzichte van zijn voorganger, want veel specificaties zijn dezelfde gebleven net als het design van de telefoon. Dit keer krijgen we niet langer drie modellen, en dus geen Play- en Plus-versie meer. 

Specificaties

We zien nog steeds erg duidelijke schermranden en een vergelijkbare plastic behuizing. Het scherm is iets kleiner geworden, want het 5,7 inch paneel van de Moto E5 werd omgeruild voor een kleiner 5,5 inch LCD-exemplaar met nog steeds een HD-resolutie, wat prima is voor deze prijsklasse. De belangrijkste upgrade van de telefoon is de snellere processor, want de Snapdragon 425 werd omgeruild voor een 1,4 GHz Snapdragon 435 die de Moto E6 volgens Motorola tot de helft sneller maakt dan zijn voorganger. 

[readmore articles="200887"]

Productafbeeldingen van het toestel

Als we kijken naar de accu van de telefoon dan vinden we een kleinere accu, want de 4000 mAh-batterij werd geschrapt en vervangen door een verwijderbare 3000 mAh accu. Je telefoon zal misschien dagelijks iets minder lang met één oplaadbeurt verder kunnen, maar de levensduur van je toestel wordt wel verhoogd.

Opladen kan opnieuw via een micro-usb-poort en niet het nieuwe usb-c. Volgens Motorola is dat omdat de meeste smartphonegebruikers die deze telefoon kopen in de eerste plaats micro-usb-opladers hebben liggen, wat in onze ogen op een nogal vreemde redenering lijkt. Op de achterkant vinden ten slotte we weer een enkele 13 MP camera, maar volgens Motorola werden camerafuncties uit de duurdere reeksen overgebracht naar dit budgettoestel.

[readmore articles="200269"]

Productafbeeldingen van het toestel

Beschikbaarheid

Een Europese prijs en lanceringsdatum voor de Motorola Moto E6 is nog niet bekend, maar het toestel zal omgerekend 134 euro kosten, dat is net iets goedkoper dan de Moto G7 Play die je momenteel voor zo'n 150 euro kan kopen. Hier lees je onze review van een andere budgettopper, de Moto G7 Power en onze Moto G7 Plus-review lees je hier

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk