Voorlopig geen Marshmallow voor Moto X, Moto E (2015) en Moto G: Motorola-updates bekend

Voorlopig geen Marshmallow voor Moto X, Moto E (2015) en Moto G: Motorola-updates bekend

Updateplannen Android 6.0 Motorola

De toestellen die een update zullen gaan ontvangen naar Android 6.0 Marshmallow en in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn de Moto X Style, Moto X Play, Moto G (4G) (2014), Moto G (2015), Moto X (2014) en Nexus 6. Daarnaast zullen ook de Moto X Pure (2014 en 2015), de Droid Turbo, Moto Maxx en Moto Turbo een update naar Marshmallow ontvangen.

Motorola heeft het over de toestellen die op de planning staan om een update naar de nieuwste Android-versie te ontvangen. Deze plannen kunnen volgens het bedrijf nog veranderen en dat kan twee kanten op: misschien worden er nog andere toestellen toegevoegd, misschien vallen er nog toestellen af. Grote afwezigen zijn de eerstegeneratie Moto X en Moto G (4G) en ook de Moto E is niet terug te vinden in het lijstje.

Vreemd genoeg wordt er helemaal geen melding gemaakt van de nieuwe Moto E. Dit toestel werd eerder dit jaar uitgebracht en valt dus ruim binnen de normale periode van twee jaar waarin grote software-updates nog zouden moeten worden uitgebracht. Mogelijk zijn er hardwaretekortkomingen, één van de redenen waarom afgeweken mag worden van die twee jaar, maar het kan net zo goed dat Motorola de update voor de Moto E (2015) later bekend maakt. Datzelfde kan overigens gelden voor de eerste Moto X en Moto G, maar die zijn een stuk ouder en vallen niet meer onder de tweejaren-regel.

Einde voor Moto Assist en Moto Migrate

Omdat Android 6.0 Marshmallow nieuwe mogelijkheden heeft die overlappen met functies die Motorola al aanbood in zijn eigen software, heeft het bedrijf kritisch gekeken naar zijn eigen, voorgeïnstalleerde apps.

Android 6.0 heeft betere ondersteuning voor de niet-storen-modus, waardoor Moto Assist eigenlijk dubbel werk verricht. Datzelfde geldt voor Moto Migrate, dat soortgelijke back-up-mogelijkheden biedt als Android 6.0. De twee applicaties zullen voortaan dan ook niet meer worden voorgeïnstalleerd op nieuwe Motorola-toestellen. Motorola heeft wel een hulp-pagina aangemaakt met daarop informatie over hoe je de eerder aangeboden functies op Android 6.0 inschakelt.

Beschikbaarheid

Motorola zegt graag erg snel te willen zijn en er zal hard worden gewerkt, maar het bedrijf geeft ook aan dat de updates pas worden uitgebracht als ze echt klaar zijn. Motorola zal de komende weken meer informatie naar buiten brengen over de planning.

Bron: Motorola Blog

Lees meer over:
Android 6.0 Marshmallow

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties