'Motorola komt in november met opvolger van de G100'

'Motorola komt in november met opvolger van de G100'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens geruchten kondigt Motorola volgende maand de opvolger van de Motorola G100 aan. Het toestel, met de originele naam 'Motorola G200', moet gaan beschikken over de snelste processor van Qualcomm, een 108 MP camera en een scherm met een verversingssnelheid van 144 hertz.

Moto G-reeks wordt high-end

Eind maart dit jaar kwam Motorola met de Motorola G100. Een voordelig toptoestel uit de G-serie van het bedrijf. Deze G-serie staat vooral bekend om zijn toestellen uit de budget- en middensegment van de markt. Met de G100 bracht Motorola hier echter verandering in. Dit toestel heeft namelijk specificaties die in de buurt komen van toptoestellen uit die tijd.

Zo beschikt de G100 over een Qualcomm Snapdragon 870 processor. Dat is een ‘heruitgave’ van de high-end 865 (Plus) processor, de topprocessor van een jaar eerder. Deze nieuwe processor beschikt onder andere over acht kernen die op maximaal 3.2GHz draaide, dit ten opzichte van de maximaal 3.09Ghz die de 865 Plus bracht. Verder heeft het toestel een 6.7 inch Full-HD LCD-paneel met een verwerkingssnelheid van 90Hz, een 5000mAh accu, 8GB aan werkgeheugen en vier camera’s aan de achterzijde (64 MP hoofdcamera, 16 MP groothoekcamera, 2 MP dieptesensor en een 2 MP ToF-sensor).

Motorola G100

Motorola G100

Nog meer high-end 

Met de aankomende Motorola G200 wil Motorola hier nog een schepje bovenop doen. Het toestel moet namelijk gaan beschikken over de snelste processor van Qualcomm van dit moment, de Qualcomm Snapdragon 888.

Ook qua camera's wil Motorola een grote stap richting het high-end segment zetten. De G200 moet namelijk gaan beschikken over de Samsung ISOCELL beeldsensor (S5KHM2). Een 108 MP sensor die het onder andere mogelijk maakt om 4K video’s met 120fps te maken. De sensor is echter niet echt high-end te noemen. De sensor wordt namelijk ook gebruikt in veel goedkopere toestellen, zoals de Xiaomi Redmi Note 10 Pro van 259 euro. Kanttekening hierbij is wel dat de Motorola natuurlijk meer uit deze sensor zou kunnen halen met behulp van de Qualcomm Snapdragon 888. De Xiaomi beschikt niet over deze processor, maar over een veel tragere Qualcomm Snapdragon 732G.

Gerelateerde artikelen

Overige specificaties en beschikbaarheid

Naast de 108 MP camera krijgt de G200 naar alle waarschijnlijkheid een 13 MP groothoekcamera en twee 2 MP sensoren die moeten helpen met het inschatten van diepte. Verder zou het toestel beschikken over een Full-HD+ scherm met een verversingssnelheid van 144 hertz, 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslag.

Het toestel zou in november in China aangekondigd worden. Over een eventueel wereldwijde lancering is nog niets bekend. Ook over de prijs is nog niets bekend. De G100 werd voor 499 euro gelanceerd, de verwachting is dat dit ongeveer hetzelfde zou zijn. Benieuwd naar wat wij van de Motorola G100 vonden? Lees het in onze review!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk