Motorola Edge-opvolgers onderweg, dit zijn alle bekende specificaties

Motorola Edge-opvolgers onderweg, dit zijn alle bekende specificaties

Motorola's terugkeer in het hogere midrange- en high-end segment met de Edge-serie krijgt een vervolg. Een drietal toestellen met codenamen Berlin, Kyoto en Pstar zijn onderweg om op termijn in de Motorola Edge-serie te verschijnen. Bekende geruchtenmaker EvLeaks wist vrijdag de eerste specificaties te publiceren, dit is wat jij moet weten.

Motorola Edge en Edge+

Van het tweekoppige Edge-duo verscheen vorig jaar enkel de Motorola Edge in Nederland. Dit jaar lijkt Motorola zijn Edge-assortiment flink uit te willen breiden. Motorola heeft vier modellen in de pijplijn, waarvan één model - de Berlin North America - enkel in Noord-Amerika uitgebracht wordt. Andere modellen worden vermoedelijk wereldwijd of in specifieke andere marken gelanceerd, waaronder Europa, blijkt uit een afbeelding van geruchtenmaker EvLeaks.

Motorola's Edge Kyoto wordt vermoedelijk het goedkoopste toestel in de Edge-reeks, terwijl de Berlin een plaats in het hoge middensegment inneemt, en de Pstar – voorheen bekend als Sierra – het high-end segment zal bedienen. Motorola's Edge Pstar lijkt de opvolger te worden van Moto's Edge Plus. Prijzen van de telefoons zijn nog onbekend, maar de specificaties zullen wij hieronder op een rijtje zetten.

Motorola Edge Berlin specificaties

Motorola is mogelijk een van de eerste fabrikanten die de Snapdragon 778G-chipset van Qualcomm aan het werk gaat zetten in zijn telefoons. Gekoppeld aan de opvolger van Qualcomms ‘Snapdragon’ 765G-chip, vinden we 6 of 8 GB-werkgeheugen, met respectievelijk 128 of 256 GB-opslaggeheugen. Onder de motorkap van Motorola's Edge Berlin vinden we tot slot een 4.000 mAh-batterij. Over de oplaadsnelheden van de batterij, zijn nog geen details bekendgemaakt.

Motorola Edge-opvolgers onderweg, dit zijn alle bekende specificaties

Wel zijn we te weten gekomen dat Motorola de Edge Berlin voorziet van een 6,67-inch scherm met een Full HD+-resolutie (2.460 x 1.080 pixels) en een 120 Hz-verversingsfrequentie. In het scherm op de Motorola Edge Berlin, is een hole-punch notch voorzien voor een 32 MP-selfiecamera. Achterop de telefoon vinden we nog een cameramodule, met een 108 MP-hoofdcamera, 16 MP-groothoek-camera en een 8 MP-telefotosensor met driemaal optische zoom.

> Beschikbaar in: wereldwijd.

Motorola Edge Kyoto specificaties

Motorola positioneert de Edge Berlin als opvolger van de originele Edge, terwijl de Edge Kyoto in de lagere prijsregionen dienst zal doen. Motorola bespaarde daarvoor onder andere op de chipset, het toestel wordt namelijk aangedreven door een lager gepositioneerde MediaTek Dimensity 700-chip. Daarnaast heeft het scherm op de Edge Kyoto ‘slechts’ een 90 Hz-verversingsfrequentie. Onbekend is hoe groot het scherm, met een Full HD+-resolutie (2.400 x 1.080 pixels) is. Vermoedelijk gaat het om een groter scherm – de telefoon krijgt namelijk een 5.000 mAh-batterij mee, die flink groter zal zijn dan het 4.000 mAh-exemplaar in de Edge Berlin.

Andere details van de telefoon omvatten de 108 MP-hoofdcamera achterop de Edge Kyoto, de 8 MP-groothoekcamera en de 2 MP-dieptecamera voor de cameramodule achterop de telefoon. Net als bij de Edge Berlin, bevat de Edge Kyoto aan de voorzijde een 32 MP-selfiecamera die plaats zal nemen in de daarvoor bestemde hole-punch notch. Verder is bekend dat de telefoon geleverd wordt met 128 GB-opslaggeheugen, gekoppeld aan 6 GB of 8 GB-werkgeheugen.

> Beschikbaar in: wereldwijd en India.

Motorola Edge Pstar specificaties

Het krachtigste toestel wordt voor het laatst bewaard. Motorola heeft voor de Edge Pstar namelijk bij Qualcomm aangeklopt om de Snapdragon 870-chipset af te nemen, een chipset die eerder door Poco werd gebruikt in de midrange gepositioneerde F3. Andere specificaties wijzen er eveneens op dat het om een high-end toestel gaat, zoals het 6,67-inch AMOLED-scherm met zijn ‘geïntegreerde’ in-display vingerafdrukscanner. Het scherm heeft verder een 120 Hz-verversingsfrequentie en heeft een Full HD+-resolutie (2.400 x 1.080 pixels).

Motorola lijkt zich eveneens te willen bewijzen in de camera-afdeling en heeft de Edge Pstar van een uitgebreide cameraopstelling voorzien. Voor de hoofdcamera gebruikt Motorola een 108 MP-sensor en de groothoekcamera – die eveneens dienstdoet als macrocamera – heeft een 16 MP-resolutie. Er is ook een derde camera aanwezig – een 8 MP-telefotocamera met vijfmaal optische zoom. Voorop vinden we tot slot de 32 MP-selfiecamera in de gecentreerde hole-punch notch.

Motorola Edge-opvolgers onderweg, dit zijn alle bekende specificaties

Op de specificatielijst van de Motorola Edge Plus-opvolger vinden we tot slot details over de 4.500 mAh-batterij en de opslagconfiguraties, met keuze uit 6 GB, 8 GB of 12 GB-werkgeheugen met 128 of 256 GB-opslaggeheugen. Welke configuraties in Europa terecht zullen komen, is onbekend. Het blijft daarnaast ongeweten of Motorola van plan is de Edge Pstar in de Benelux te introduceren.

> Beschikbaar in: Azië, Europa, Australië, Latijns-Amerika en India.

Beschikbaarheid Edge-serie

Evan Blass publiceerde geen informatie over de lanceringsdata van de tweede generatie Motorola Edge. Nu de specificaties op straat liggen, is de kans echter groot dat de lancering niet lang meer op zich zal laten wachten. Kijk jij uit naar de vernieuwde Moto Edge-toestellen, of kijk je uit naar een andere Moto-telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Motorola Edge
4500 mAh
6.7 inch - 2340 bij 1080 px
128 GB
Qualco Snapdragon 765

Meer info

Motorola Edge Plus
5000 mAh
6.7 inch - 2340 bij 1080 px
256 GB
Qualco Snapdragon 865

Meer info

Lees meer over:
Motorola Edge

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties