'Motorola Edge Lite: lancering goedkopere telefoon verwacht op 7 juli'

'Motorola Edge Lite: lancering goedkopere telefoon verwacht op 7 juli'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Motorola komt mogelijk op 7 juli met de lancering van zijn Motorola Edge Lite, dat is de goedkopere variant uit de Edge-reeks. Motorola teaset de lancering alvast. Dit weten we al over de Motorola Edge Lite.

Motorola Edge Lite

Met onderstaande teaserafbeeling maakt Motorola ons warm voor de lancering van een nieuwe telefoon op 7 juli. Het gaat naar verwachting om de Motorola Edge Lite waarvan het bestaan eerder is gelekt. De Edge Lite zou een goedkopere variant zijn van de huidige Motorola Edge die we recent bij Androidworld konden testen.

Uit de geruchten die al verschenen van de Edge Lite ontdekten we al dat de telefoon een Qualcomm Snapdragon 765 krijgt, en dat wil zeggen dat hij met een geïntegreerde 5G-modem komt. De Edge Lite krijgt ook een stevige 6 GB RAM en 128 GB opslag. Over de accu leren we dat het om een 4700 mAh-exemplaar gaat dat komt met een 18 watt snellader. De telefoon verschijnt verder met Android 10.

Beeld van het evenement

Een teaserafbeelding van het aankondigingsevenement

Scherm en camera

De functie die niet staande blijft bij deze voordeligere telefoon is het watervalscherm waar de Motorola Edge zijn naam aan dankt. Edge Lite krijgt een gewoon scherm zonder gebogen randen, en het gaat om een 6,7 inch formaat. Het paneel krijgt een Full HD-resolutie met een 21:9-beeldverhouding en een 90 Hz verversingssnelheid. Die laatste zorgt ervoor dat de telefoon vloeiende animaties kan weergeven. Onder het scherm zit ook een vingerafdrukscanner.

Foto van de Motorola Edge

De Motorola Edge

Over de camera's weten we alvast dat er vier exemplaren achterop te vinden zijn, maar de meeste andere details ontbreken. De Edge Lite krijgt een 48 MP hoofdcamera en er zijn ook camera's met 16 MP, 8 MP en 5 MP aanwezig. In de linkerbovenhoek van het scherm gaan we ook twee selfiecamera terugvinden.  Er is een 8 MP sensor die wordt bijgestaan voor een 2 MP dieptecamera die helpt om selfies te maken met een onscherpe achtergrond.

[readmore articles="207487"]

Beschikbaarheid

De Motorola Edge wordt vermoedelijk op 7 juli aangekondigd tijdens een online persconferentie van Motorola. Het is nog niet bekend of we de telefoon in Nederland mogen verwelkomen, want eerder raakte bekend dat de Edge Plus variant niet bij ons beschikbaar komt. De aankomende Edge Lite van Motorola zou vanaf 399 euro beschikbaar zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk