'Dit is de Motorola Edge met watervalscherm en Snapdragon 765'

'Dit is de Motorola Edge met watervalscherm en Snapdragon 765'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Motorola zou weer aan een nieuw high-end toestel te werken, de Motorola Edge Plus met een watervalscherm. Er duiken nu ook foto's en specificaties op van een vergelijkbare Motorola-telefoon in het middensegment.

Motorola's middensegment

We hebben, op de vouwbare Motorola Razr na, sinds 2018 al geen vlaggenschip meer van Motorola gezien maar volgens geruchten zal de komst van de Edge Plus hier verandering in brengen. Dit vlaggenschip zou worden voorzien van een 6,67 inch watervalscherm met een 90 Hz-resolutie.

Zoals we vaker zien in de smartphone-industrie brengen fabrikanten ook een goedkoper model van een high-end telefoon uit en Motorola zou dat ook met de nieuwe Edge-serie gaan doen. Naast het Plus-model duiken er nu specificaties en foto's op van de Motorola Edge, het broertje van de Edge Plus. Dat meldt XDA.

Motorola Edge

Motorola heeft al een behoorlijk assortiment budgettelefoons en middenklassers opgebouwd, met meerdere telefoons in de Moto E-, de Moto One- en de Moto G-serie. De Motorola Edge zal daar ook een plekje in moeten krijgen. Om dit toestel te onderscheiden van de vele andere Motorola-telefoons, krijgt het apparaat volgens de bron een watervalscherm, net als de Edge Plus. Hierdoor loopt het scherm nog verder door langs de zijkanten.

De Huawei Mate 30 Pro beschikt ook over zo'n scherm wat ervoor heeft gezorgd dat de fysieke volumeknoppen zijn verdwenen. Bij de Edge Plus en de Edge blijven de fysieke volumeknoppen, evenals een fysieke powerknop behouden, wat betekent dat het scherm minder ver doorloopt.

De Motorola Edge zou beschikken over een 64 MP hoofdcamera, een 16 MP groothoekcamera en een 8 MP telecamera. De hoofdcamera werkt met pixel-binning waardoor elke pixel wordt  verdeeld in vier kleinere pixels wat resulteert in een 16 MP-foto. De mid-range telefoon heeft tevens een vingerafdrukscanner in het scherm, een 3,5 mm audiojack en de mogelijkheid om het opslaggeheugen uit te breiden met een microSD-kaartje.

Specificaties

Scherm: 6,67 inch 2.340 X 1.080 (19.5:9) 90 Hz

Processor: Qualcomm Snapdragon 765

RAM: 6 GB

Opslag: 128 GB

Selfiecamera: 25 MP

Hoofdcamera: 64 MP, 16 MP groothoek, 8 MP telecamera

Accu: 4.500 mAh

Softwareversie: Android 10

Extra: Vingerafdrukscanner in het scherm, USB Type-C, microSD-uitbreiding

[readmore articles="205423"]

We hebben hierboven alle gelekte details van de Motorola Edge opgesomd en deze passen goed bij de op papier betere specificaties van de Motorola Edge Plus. Dit vlaggenschip zou beschikken over een 6,67 inch scherm met een 90 Hz verversingssnelheid, een 5170 mAh-accu, een Snapdragon 865 samen met 12 GB aan werkgeheugen. De camera-set-up zou onder andere een 108 MP hoofdcamera bevatten. Meer informatie over dit vlaggenschip vind je hier.

Beschikbaarheid

Motorola zou zijn nieuwe telefoons op het Mobile World Congress in Barcelona aankondigen maar aangezien deze telecombeurs vanwege het coronavirus afgelast is, verwachten we dat Motorola zijn Edge-serie op een later moment dit jaar aankondigt. We zijn erg benieuwd wat deze telefoon gaat kosten en of de Edge-serie ook naar Nederland en Belieg komt.

Wat vinden jullie van de Motorola Edge en de Edge Plus tot dusver? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk