Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera

Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Motorola kondigt geen vouwbare telefoon aan, maar drie toestellen in de Edge-serie: Ultra, Fusion en Neo. De smartphones hebben een ‘retro-modern’ ontwerp en het merk zet vooral hoog in op fotografie. Geen Razr (die komt wel naar Europa, maar meer laat Motorola daar op dit moment niet over los), maar wel drie andere telefoons. Drie telefoons voor drie verschillende prijspunten. We nemen ze alledrie met je door.

Motorola Edge 30 Ultra

Edge 30 Ultra is het nieuwe vlaggenschip van Motorola. Het heeft een oledscherm van 6,67 inch (met meer dan 1 miljard kleuren), een Snapdragon 8 Gen 1 Plus-chip en een hoofdcamera van 200 megapixel. Het toestel heeft ook een bijzonder ‘edge’, waarmee je als de telefoon met zijn ‘gezicht’ naar beneden ligt met licht ziet dat er een melding voor je is. Het toestel heeft een refreshrate van 144 Hertz en de 4610 mAh-batterij kan opladen op 125 Watt bedraad en 50 Watt draadloos. Een bedrade oplader wordt bij de telefoon geleverd.

Bijzonder aan het toestel is de satijnglazen achterkant die lijkt reliëf te hebben, maar juist heel glad aanvoelt. Het toestel heeft een IP-rating van 52 en is beschermt met Gorilla Glass 5. Het toestel heeft maximaal 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Dankzij Dolby Atmos kunnen de twee stereospeakers goede audio laten horen, belooft Motorola.

Qua camera’s komt Motorola Edge 30 Ultra met een 200 megapixel hoofdcamera (die de grootste sensor ooit in een Motorola-toestel heeft), een 50 megapixel ultragroothoekcamera (die ook meteen een macrocamera is) en een 12 megapixel telephotocamera. Aan de voorzijde zit een selfiecamera van 60 megapixel. In de telefoon is optische beeldstabilisatie ingebouwd en je kunt video’s schieten in 8K.

Motorola introduceert met het toestel een nieuwe portretmodus waarmee je foto’s in 35 mm, 50 mm en 85 mm kunt maken, afhankelijk van hoeveel achtergrond je op de foto wil.

Motorola Edge 30 Ultra kopen

Motorola Edge 30 Ultra is verkrijgbaar in de kleuren wit (Starlight White) en zwart (Interstellar Black) voor een prijs van 899,99 euro.

Motorola Edge 30 Ultra kopen
Motorola Edge 30 Ultra kopen
Motorola Edge 30 Ultra kopen

Motorola Edge 30 Ultra kopen

De Motorola Edge 30 Ultra is het nieuwe vlaggenschip van Motorola. Het heeft een oledscherm van 6,67 inch (met meer dan 1 miljard kleuren), een Snapdragon 8 Gen 1 Plus-chip en een hoofdcamera van 200 megapixel. Het toestel heeft ook een bijzonder ‘edge’, waarmee je als de telefoon met zijn ‘gezicht’ naar beneden ligt met licht ziet dat er een melding voor je is. Het toestel heeft een refreshrate van 144 Hertz en de 4610 mAh-batterij kan opladen op 125 Watt bedraad en 50 Watt draadloos.

899,99 euro

Winkelen op:

Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera

Gerelateerde artikelen

Motorola Edge 30 Fusion

Edge 30 Fusion bevindt zich meer in de midrange-categorie en heeft een 6,55 inch scherm dat meer dan 1 miljard kleuren kan weergeven. Hij maakt gebruik van de Snapdragon 888+ 5G en heeft 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. De behuizing is matglas en het scherm is een Full HD+-oledscherm dat ook kan verversen op 144 Hz. Ook dit toestel heeft Dolby Atmos-geluid. De accu kan opladen op 68 Watt. Draadloos opladen is niet mogelijk.

Qua camera’s komt Fusion met iets minder megapixels op de proppen dan Ultra. De hoofdcamera is 50 megapixel en er zit ook een 13 megapixel ultragroothoekcamera op (die ook macrofoto’s kan maken). De 32 megapixel selfiecamera zou heel scherpe foto’s maken omdat er ‘instant all pixel focus’ op het toestel zit. Volgens Motorola wordt er bij autofocus slechts op 5 procent van de pixels verbetering toegebracht, terwijl zijn speciale focus zorgt voor 100 procent van de pixels.

Motorola Edge 30 Fusion kopen

Motorola Edge 30 Fusion is verkrijgbaar in de kleuren grijs (Cosmic Grey), blauw (Neptune Blue in veganistisch leer) en wit (Aurora White) en kost 599,99 euro.

  • Motorola Edge 30 Fusion- 599,99 euro

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera

Motorola Edge Neo

Voor de Neo is Motorola gaan samenwerken met Pantone, een toonaangevend medium op het gebied van kleuren. De kleur van het jaar, Very Peri, is dan ook de kleur die de nieuwe Motorola Edge Neo heeft (naast nog drie kleuren, namelijk Ice Palace-wit, Aqua Foam-blauw en Black Onyx-zwart). In tegenstelling tot de andere twee toestellen heeft deze Edge geen speciale, wel, Edge: je ziet meldingen dankzij led rondom het camera-eiland.

Motorola Edge Neo is 6,28 inch met een FullHD-oledscherm dat op 120 Hz kan verversen. Ook dit scherm kan meer dan 1 miljard kleuren weergeven en ook dit toestel werkt met stereospeakers en Dolby Atmos voor een betere geluidservaring. De accu kan op 68 Watt opladen en draadloos opladen is een optie. Qua camera’s heeft het toestel een 64 megapixel hoofdcamera en een 13 megapixel groothoek- en macrocamera. De selfiecamera is 32 megapixel.

Het toestel wordt ook voorzien van Pantone-kleuren aan de ‘binnenkant’ met nieuwe thema’s om het toestel te personaliseren. Ook is het mogelijk om widgets precies op maat te slepen zoals je dat wil, zodat je hoofdscherm er precies uitziet zoals jij handig vindt. Ook introduceert Motorola zijn eigen font: Rookery, vernoemd naar een gebouwd in Chicago. De nieuwe Pantone-restyle komt meteen met nieuwe iconen en een nieuw gebaar, namelijk ‘custom shortcut’, waarbij je door twee keer op de rug van het toestel te tikken een app kunt openen naar keuze, bijvoorbeeld de Androidworld-app.

Motorola Edge Neo kopen

Motorola Edge Neo is verkrijgbaar voor 399,99 euro.

  • Motorola Edge 30 Neo - 399,99 euro

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera

Updatebeleid Motorola 

Alle toestellen zijn ‘ready for pc’, waardoor je ze in combinatie met een computer kunt gebruiken. Denk aan het streamen van apps, een instant prikbord, autopairing (waardoor je niet steeds de QR-code hoeft te scannen om contact te maken) en meldingen binnen Windows. Ook introduceert Motorola Moto Strongbox, een nieuwe beveiligingschip in toestellen waarmee de telefoons veiliger moeten worden, ontwikkeld in samenwerking met ThinkShield.

Tot slot is het natuurlijk de vraag hoe het ervoor staat met het updatebeleid van Motorola. Hierover geeft het aan dat klanten in deze prijsklasse bepaalde mogelijkheden willen en dat updates een langdurig proces zijn, wat niet per se een goede combinatie is, meent het merk. Hierdoor belooft het nooit lang updates. Ultra krijgt 3 besturingssysteemupdates en 4 jaar beveiligingsupdates, terwijl Fusion en Neo het moeten doen met 2 besturingssysteemupdates en 3 jaar beveiligingsupdates.

De telefoons zijn alle drie in de komende weken verkrijgbaar: een precieze datum kon ons op het moment van schrijven niet worden gegeven. Wat vind jij van de nieuwe toestellen van Motorola? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Motorola Edge 30 Ultra officieel: toptoestel met 200 MP camera

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk