Motorola Edge 30 Pro officieel: high-end telefoon van 799,99 euro is meteen beschikbaar

Motorola Edge 30 Pro officieel: high-end telefoon van 799,99 euro is meteen beschikbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Motorola heeft zijn Edge 30 Pro-vlaggenschip aangekondigd. De telefoon heeft een Snapdragon 8 Gen 1-processor, komt met Android 12 en heeft krachtige specificaties over de gehele lijn en zal vanaf 799,99 euro te koop zijn en er is ook een stylus-accessoire.

Motorole Edge 30 Pro

Motorola heeft de opvolger van de Motorola Edge 20-reeks aangekondigd. De nieuwe Edge 30 Pro komt met de prestaties van een vlaggenschip en Motorola verkoopt het toptoestel met een stylus. Het apparaat ligt voor 799,99 euro in de winkels.

De Motorola Edge 30 Pro komt met een 6,7 inch POLED-scherm dat een resolutie heeft van 2400 x 1080 pixels. Opvallend is de hoge 144Hz verversingssnelheid van het scherm, waarmee animaties er ontzettend soepel zouden moeten uitzien. Het paneel kan een grote verscheidenheid aan tinten tonen, want het ondersteun 10-bit kleuren. Daarnaast werkt het met HDR10+-content.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Motorola Edge 30 Pro officieel: high-end telefoon van 799,99 euro is meteen beschikbaar

De Motorola Edge 30 Pro in de kleuren Stardus White en Cosmos Blue

Dubbele 50 MP camera

De Edge 30 Pro heeft de snelle Snapdragon 8 Gen 1-processor onder de behuizing en verder werkt hij met 12 GB RAM en 256 GB opslag. De accu is een 4800 mAh exemplaar dat je kan opladen met een nieuwe 68W snellader. De telefoon kan ook met een vermogen van 15W draadloos opladen of met 5W omgekeerd opladen.

Motorola wil verder ook met de cameraopstelling van de Edge 30 Pro uitpakken. De belangrijkste sensors zijn de 50 MP hoofdcamera met optische beeldstabilisatie en de 50 MP groothoekcamera waarmee je beelden neemt in een hoek van 114 graden. Die camera doet ook dienst voor macrofoto's en verder heeft de Edge 30 Pro nog een aparte dieptecamera voor portretfoto's. Motorola stelt dat het toestel degelijke video's maakt in een hoge 8K-resolutie. De selfiecamera is een 60 MP sensor en die camera moet detailrijke selfies mogelijk maken.

De kleur Stardust White

De kleur Stardust White

Android 12 en Ready For

De Edge 30 Pro draait op Android 12 en Motorola's kale MY UX-schil. Kenmerkend zijn de eigen functies van Motorola zelf toevoegt, zoals handige gestures waarmee je je telefoon vlotter kan bedienen. De software werkt ook met de Ready For-software die gebruikers toelaat om met hun smartphone en in combinatie met een monitor een desktopomgeving te creëren. De Edge 30 Pro zal twee jaar lang versie-updates krijgen en drie jaar lang beveiligingsupdates.

Opvallend is dat Motorola de telefoon ook verkoopt met een stylus-accessoire dat apart verkrijgbaar is. Volgens Motorola kan je het pennetje gebruiken om door de interface te navigeren, tekst te markeren en te tekenen met precisie. Hij kan ook niet in de behuizing worden gestopt. De glazen behuizing is verder voorzien van een stel dubbele luidsprekers die de geluidseffecten van Dolby Atmos ondersteunen. Er is verder geen 3,5 mm audiojack of microSD-slot. De vingerafdrukscanner zit in de aan/uit-knop.

  • Sterke prestaties
  • Fijne software
  • Prestaties groothoekcamera
  • Geen telecamera
Bekijk meer specificaties

Motorola Edge 30 Pro kopen

De Motorola Edge 30 Pro is voor 799,99 euro te koop in Nederland. Hij verschijnt in de kleuren Cosmos Blue en Stardust White. De telefoon is meteen beschikbaar. Ter introductie geeft Motorola tot en met 3 april bij aankoop van de Edge 30 Pro er een Lenovo Tab M10-tablet bij cadeau.

Hier kun je de Motorola Edge 30 Pro kopen
Hier kun je de Motorola Edge 30 Pro kopen
Hier kun je de Motorola Edge 30 Pro kopen

Hier kun je de Motorola Edge 30 Pro kopen

De Motorola Edge 30 Pro beschikt over prestaties van een vlaggenschip en wordt met een stylus geleverd. De telefoon beschikt over een 6,7 inch POLED-scherm met een 144Hz verversingssnelheid en een 4800 mAh accu.

€ 799,99

Winkelen op:

De kleur Cosmos Blue

De kleur Cosmos Blue

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk