Motorola Edge 20-serie kan RAM virtueel uitbreiden, zo werkt het

Motorola Edge 20-serie kan RAM virtueel uitbreiden, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Op de telefoons in de Motorola Edge 20-serie kan je zelf het bestaande werkgeheugen uitbreiden met maximaal 3 GB. Hoe heeft Motorola dat klaargespeeld? We leggen het uit.

RAM uitbreiden

Het werkgeheugen van een smartphone wordt gebruikt om de taken van apps uit te voeren. Wanneer een app even niet actief is, weet je smartphone precies waar je gebleven bent omdat de gegevens zijn opgeslagen in de beschikbare RAM. Dit geheugen zorgt er dus voor dat het systeem van je smartphone snel is. Voer je te veel taken tegelijk uit dan kan je werkgeheugen tekort schieten omdat je telefoon simpelweg onvoldoende RAM hebt. Apps dan worden opnieuw opgestart, waardoor het systeem minders snel reageert.

Gerelateerde artikelen

Naarmate smartphones volwassener en krachtiger zijn geworden, zijn Android-apps ook veeleisender geworden wat de hoeveelheid werkgeheugen betreft. OPPO en Xiaomi hebben daar een oplossing voor, het werkgeheugen van bepaalde telefoons kan uitgebreid worden. Deze mogelijkheid is er voor deze OPPO-telefoons en voor deze Xiaomi-smartphones. In werkelijkheid wordt er een deel van de interne opslag vrijgemaakt. Bedenk wel dat dit geheugen wat langzamer is dan het werkgeheugen dus je telefoon kan dan bij het opstarten van apps alsnog wat trager worden.

Motorola Edge 20

Motorola Edge 20

RAM-boost

Motorola heeft deze mogelijkheid ook in zijn Edge 20-serie verstopt en we kwamen er toevallig achter tijdens het struinen in de instellingen. Je vindt de optie onder het kopje Prestaties en Motorola noemt het RAM-boost.

  • Instellingen > Systeem > Prestaties
Motorola Edge 20 Pro

Motorola Edge 20 Pro

Je kan het werkgeheugen uitbreiden op de Edge 20, de Edge 20 Pro en de Edge 20 Lite en het gaat dan om de volgende mogelijkheden:

  • Motorola Edge 20 Lite: 8 GB + 2 GB = 10 GB
  • Motorola Edge 20: 8 GB + 2 GB = 10 GB
  • Motorola Edge 20 Pro: 12 GB + 3 GB = 15 GB

Het is nog niet bekend of het werkgeheugen uitbreiden via een update ook naar andere Moto-telefoons komt. We hebben Motorola gevraagd of deze optie er in de toekomst komt en passen dit artikel aan zodra er meer bekend is.

De Motorola Edge 20-reeks is in juli officieel aangekondigd. De Motorola Edge Lite, de Edge en Edge Pro hebben alle drie een 108 MP camera, 5G-ondersteuning, en een AMOLED-scherm. De Motorola Edge 20 Pro is beschikbaar in de kleuren: Midnight Blue, Iridescent White en Blue Vegan leer met een adviesverkoopprijs van 699,99 euro. De Motorola Edge 20 koop je in de kleuren: Frosted Grey, Frosted White en Frosted Emerald voor een adviesverkoopprijs van 499,99 euro. De Motorola Edge 20 Lite is beschikbaar in de kleuren: Electric Graphite, Lagoon Green voor een adviesverkoopprijs van 349,99 euro

Motorola Edge 20 Pro

Motorola Edge 20 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk