Motorola Edge 20 krijgt 3 jaar updates in Nederland (Exclusief)

Motorola Edge 20 krijgt 3 jaar updates in Nederland (Exclusief)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Nederland krijgen de nieuwe Edge 20 en Edge 20 Lite dan toch drie jaar beveiligingsupdates. Eerder communiceerde het merk dat de telefoons twee jaar lang ondersteuning zou krijgen, maar omdat het om een Enterprise Recommended-telefoons gaat, kunnen ze rekenen op een beter updatebeleid.

Motorola Edge 20-updates

Donderdag lanceerde Motorola zijn topreeks voor 2021: de Edge 20 Lite, Edge 20 en Edge 20 Pro. De toestellen pakken uit met een aantal high-end specificaties, maar de prijs van de Edge 20 blijft net onder die van de meeste vlaggenschepen. Motorola Nederland heeft nu tegen Androidworld bevestigd dat de Edge 20 Lite en de Edge 20 drie jaar lang beveiligingsupdates krijgen, tweemaandelijks, en dan twee versie-updates. Dat beleid geldt dus niet voor de Pro-versie.

Gerelateerde artikelen

Eerder communiceerde het merk dat de toestellen slechts twee jaar lang beveiligingsupdate krijgen, maar Ruben Weenink, de general manager van de Mobile Business Group voor Lenovo Benelux, legt uit hoe het komt dat Motorola nu toch een beter beleid voorstelt. "Eigenlijk zijn er van de Edge 20 en Edge 20 Lite telkens twee modellen: een gewoon en een zakelijk model. We zijn nu onderdeel van Lenovo en dat zakelijke wordt dus steeds belangrijker. In de Benelux hebben we beslist dat we geen twee modellen van de telefoons willen, en daarom hebben we hier alleen het model dat drie jaar beveiligingsupdates krijgt. Dat is dus ook voor consumenten beschikbaar."

Updates belangrijk in Nederland

Alle Edge-toestellen zijn dus Android Enterprise Recommended en zo maakt het merk dus interessantere updatebeloftes. Weenink geeft ook aan dat Nederlanders en Belgen veel belang hechten aan de updates die hun telefoons ontvangen.

De Motorola Edge 20 Pro

De Motorola Edge 20 Pro

"Ik merk in de landen waar Motorola actief is een groot verschil wat de focus op het updatebeleid betreft. Zelfs tussen Nederland en België is het verschil duidelijk. In Nederland zijn we van alle Europese landen echt de grootste voorvechters als het om updates gaat. In België is dat iets minder, maar het blijft er nog steeds belangrijker dan in andere landen", aldus de Lenovo-topman.

Concurreren

Motorola doet dus in de Lage Landen een inspanning met zijn updatebeleid, en daarmee komt met deze telefoons alleszins dichter in de buurt bij de beloftes van belangrijke concurrenten. Samsung maakte recent bekend dat selecte Enterprise Recommended-toestellen vijf jaar beveiligingsupdates krijgen, OPPO belooft drie jaar versie- en beveiligingsupdates, en als we toch even naar geruchten zien, dan wordt verwacht dat Google zijn Pixels straks 5 jaar lang zal ondersteunen. Toch zijn er ook merken die er minder belang aan hechten, met name Xiaomi en Sony.

Gerelateerde artikelen

Je kan alles over de nieuwe Edge 20-reeks lezen in dit artikel. Wat denk jij van de nieuwe Edge 20 met zijn periscoopcamera, 144 Hz scherm en Snapdragon 870 voor de prijs van 499 euro? Spreekt de telefoon jou meer aan nu je weet dat je langer beveiligingsupdates krijgt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Motorola? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk