'Moto X (2017) wordt Moto X4: dual-camera en waterbestendig'

'Moto X (2017) wordt Moto X4: dual-camera en waterbestendig'

Moto X4

De naamgeving van diverse toestellen is op de schop gegaan sinds Lenovo eigenaar is van Motorola. De Moto G (2015) werd het jaar daarop de Moto G4, de Moto X-serie ging naar de Moto Z(2), en er werden diverse submodellen geïntroduceerd zoals de Play versies. Nu wil Motorola naast de Moto Z Play en Moto G5 Plus nog een mid-range toestel introduceren, onder de naam Moto X4. Eerdere Moto X toestellen waren de Moto X, Moto X (2014), Moto X Play en de Moto X Pure Edition. We zijn nu dus inderdaad bij de vierde generatie Moto X aangekomen, vandaar de naam Moto X4.

Evan Blass, bekend van zijn twitteraccount @evleaks, heeft een screenshot gepost van de naam van deze nieuwe Moto X. Onlangs is via een soortgelijke manier ook al de naam van de nieuwe Moto Z gelekt, de Moto Z2.

Moto X4 specificaties

Nu is dit niet het enige nieuws. De specificaties van de Moto X4 zijn ook gelekt in een promotiefilmpje bij een presentatie in China. Op het filmpje komt een slide voorbij met specificaties, nadat er al eerder foto's waren gelekt. Op de slide valt onder andere te zien dat het frame van volledig metaal zou zijn. Ook is er aan de achterzijde duidelijk een dual-camera te zien. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om foto's met een grote hoek te maken zoals de LG G6, om zwart-wit foto's te maken met een aparte sensor zoals Huawei doet, of om diepte beter in foto's vast te leggen, zoals de iPhone 7 Plus. Op de onder of bovenzijde lijkt echter geen koptelefoon-aansluiting te zitten. Ondersteuning voor MotoMods lijkt er ook niet te zijn, vanwege het ontbreken van de pinnetjes aan de achterzijde.

De gebruikte chip is de onlangs aangekondigde Snapdragon 660. Dit is een octacore chip op het 14nm-procedé. Het werkgeheugen zal 4GB zijn, met 64GB intern geheugen. Het scherm zal een 5.2 inch exemplaar zijn. Aan de voorzijde is een vingerafdrukscanner aanwezig. Ook zal de Moto X4 waterbestendig zijn met een ip-68 certificering. De accu zal een flinke 3.800 mAh zijn, met ondersteuning voor QuickCharge. Dat is al een stuk groter dan de vermeende 3.000 mAh van de Moto Z2 Play.

De zuinige processor in combinatie met de grote accu zal voor een lange accuduur moeten zorgen, iets wat veel mensen kunnen waarderen. Het toestel zal volgens andere geruchten ook worden ingezet als Android One toestel in de Verenigde Staten. Wanneer de Moto X4 zal worden aangekondigd is nog niet bekend. Kijk jij uit naar de Moto X4?

Motorola Moto X4
3000 mAh
5.2 inch - 1080x1920 px
64 GB
Snapdragon 630

Meer info

Motorola Moto X4
3000 mAh
5.2 inch - 1080x1920 px
64 GB
Snapdragon 630

Meer info

Lees meer over:
Moto X

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties