Moto X (2013): update naar Android 5.1 Lollipop begonnen

Moto X (2013): update naar Android 5.1 Lollipop begonnen

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Moto X

De originele Moto X was het eerste toestel van 'het nieuwe Motorola'. Met het toestel liet het bedrijf, toen nog onderdeel van Google, zien dat je op papier geen topspecificaties hoeft te hebben om een uitstekend presterende smartphone te bieden. De Moto X (2013) heeft een speciale chipset aan boord met een eigen chip die het mogelijk maakt om altijd te luisteren naar een 'hotword', bijvoorbeeld 'OK Moto' en om altijd naar sensoren te 'luisteren' om te kunnen bepalen of het toestel in gebruik is of niet.

Die speciale chipset heeft er waarschijnlijk ook voor gezorgd dat de Moto X nog geen (brede) update naar Android 5.0 Lollipop heeft ontvangen. Er werd wel getest met een selecte groep gebruikers, maar de resultaten daarvan bleken nog niet dusdanig goed dat de update naar alle gebruikers werd verspreid.

Met de update naar Android 5.1 heeft Google een aantal problemen in Android 5.0, de eerste versie van Lollipop, opgelost. Doordat onder andere een aantal geheugenproblemen zijn aangepakt, zal deze nieuwste versie van Android vermoedelijk ook een stuk beter draaien op de Moto X.

Beschikbaarheid

Momenteel rolt de update naar Android 5.1 in de Verenigde Staten, Brazilië en Canada uit. Wanneer de update ook naar Europa komt, is nog niet bekend. Meer informatie over de update lees je op de officiële (Engelstalige) supportpagina van Motorola.

Bron: Google+

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk