Moto G8 (Plus) en Moto G8 Play: eerste specificaties opgedoken

Moto G8 (Plus) en Moto G8 Play: eerste specificaties opgedoken

Motorola Moto G8 (Plus)

De Moto G7en Moto G7 Plus, Moto G7 Power en G7 Play zijn in februari van dit jaar aangekondigd en zullen ergens begin 2020 opgevolgd worden door de Moto G8-serie. XDA heeft alvast de eerste details van de Moto G8 of G8Plus via een betrouwbare bron in handen gekregen. De bron is niet duidelijk over welke telefoon het precies gaat, dus melden we Moto G8 of G8 Plus hier. Er zijn daarnaast ook details over de Moto G8 Play opgedoken.

De bron heeft de volgende details over de Moto G8 (Plus) naar buiten gebracht:

- Scherm: 6,3 inch FHD+ scherm met een resolutie van 2280 bij 1080 pixels

Een kleine verbetering ten opzichte van de Moto G7 en G7 Plus. Er is waarschijnlijk geen in-screen vingerafdrukscanner, dus zal deze op de achterkant aanwezig zijn.

- Chipset: Qualcomm Snapdragon 665

Een midrange chipset die tevens een een kleine verbetering ten opzichte van de Moto G7 en G7 Plus zou zijn.

- Geheugen: 4 GB RAM en 64 GB opslag (UFS 2.1)

Er wordt ook gesproken over varianten met 4 GB RAM en 128 GB, 6 GB RAM en 64 GB opslag of 6 GB RAM en 128 GB opslag.

- Camera's: 48 MP hoofdcamera (f/1.79) + 16 MP groothoeklens (f/2.2) + 5 MP dieptecamera (f/2.2) + 25 MP frontcamera (f/2.0)

De Moto G7 en G7 Plus hebben twee camera's achter, een goede upgrade voor de G8 dus. De camera-app zal weer voorzien zijn van handige tools en de Night Vision-modus, de handige nachtmodus die we ook kennen van de Moto One Vision.

- Software: Android Pie

De telefoon is geen onderdeel van het Android One-programma. Motorola zal dus zijn eigen apps, de handige Moto Actions en aanpassingen aan de interface meeleveren. Motorola is daar doorgaans wel voorzichtig mee. We verwachten ook niet veel verschillen te zien ten opzichte van Android One of standaard Android.

Motorola Moto G7

Motorola Moto G7

De nieuwe Moto G8 (Plus) krijgt de codenaam XT2019-1 of XT2019-2 mee maar moet nog langs de Amerikaanse certificeringsinstantie FCC. De afmetingen van de telefoon zijn dus nog niet bekend. De grootte van de accu is ook nog niet bekend. Wel zou de telefoon beschikken over NFC en dual-sim ondersteuning.

Motorola Moto G8 Play

De Moto G8 Play is ook in het geruchtencircuit opgedoken. De Moto G Play is in de Moto G-serie altijd de goedkoopste en dat is nu ook weer het geval. Deze telefoon krijgt volgens de bron een 6,65 inch HD+ beeldscherm (19:9) met een notch voor de selfie-camera is geplaatst. De G8 Play draait op de Helio P60 of P70 en krijgt 3 GB/4 GB RAM en 32 GB/64 GB opslag. De accu is 4000 mAh groot en op de achterkant is er een vingerafdrukscanner. Verder draait de telefoon net als de bovengenoemde toestellen op Android Pie en beschikt over de Moto Actions, NFC, en dual-sim.

De Moto G8 Play zou ten opzichte van de G7 Play er op alle vlakken op vooruit gaan. De accu zou zelfs 1000 mAh groter zijn.

Beschikbaarheid

Er is niets bekend over de lancering van de nieuwe Moto G8-serie maar we verwachten ze in de eerste maanden van volgend jaar te gaan zien.

Lees meer over:
Moto G

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties