Moto G8 officieel: middenklasser met grote accu en vier camera's

Moto G8 officieel: middenklasser met grote accu en vier camera's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Moto G8

De Moto G8 vult de Moto G8 Power, de Moto G8 Play en de Moto G8 Plus op de reguliere Moto G8 met iets betere specificaties dan zijn voorganger. Zo zijn de Snapdragon 632-processor en de 3.000 mAh-accu van de Moto G7 vervangen door de Snapdragon 665 en de 4.000 mAh-accu. Opvallend is wel dat de Moto G8 oplaadt met 10 watt, terwijl de G7 een 15 watt-snellader in de verpakking heeft. De Moto G8 Plus en Moto G8 Power worden geleverd met een 18 watt-snellader. De Moto G8 met grotere accu zal er dus langer over doen om volledig op te laden.

Motorola heeft de G8 verder uitgerust met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag, Android 10, een 3.5mm koptelefoonaansluiting en een waterafstotende laag.

Afbeelding van de Moto G8

Scherm en camera's

Motorola heeft opvallend genoeg ook gekozen voor een lagere resolutie voor het scherm van de nieuwe telefoon. De Moto G7 heeft een 6,24 inch full HD lcd-scherm en de Moto G8 is uitgerust met een 6,4 inch HD+ lcd-scherm. De G8 heeft dus een groter scherm met een lagere resolutie waardoor details minder goed zichtbaar zijn ten opzichte van de G7. In het scherm linksboven zit een ronde inkeping voor de camera. Hiermee is de notch van de G7 dus verdwenen.

De G8 heeft aan de achterkant een drie camera's: een 16 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoeklens en een 2 MP macrocamera. Je maakt met deze camera's reguliere foto's, extra wijde foto's en close-ups. Selfies maak je met de 8 MP camera aan de voorzijde. De G7 beschikt over een 12 MP hoofdcamera en een 5MP dieptecamera camera als tweede lens. De selfiecamera is gelijk gebleven.

Beschikbaarheid

De Moto G8 is vandaag beschikbaar in Brazilië en zal in de komende weken naar Europa, Latijns-Amerika, Azië en Australië komen. Het toestel heeft een adviesprijs van 1,299 Reals, dat is omgerekend 250 euro. De Moto G7 kreeg vorig jaar dezelfde adviesprijs mee.

Afbeelding van de Moto G8

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk