Moto G 5G Plus officieel: middenklasser met 5G-ondersteuning

Moto G 5G Plus officieel: middenklasser met 5G-ondersteuning

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Moto G 5G Plus 

De Moto G 5G Plus is Motorola's nieuwste midrange telefoon in de e Moto G-familie die in het geruchtencircuit bekend stond als Motorola Edge Lite. Deze Moto G-familie bestaat momenteel uit de Moto G8, Moto G8 Plus, Moto G8 Power, Moto G8 Power Lite en Moto G Pro. De nieuwe Moto G 5G Plus moet 5G naar een groter publiek brengen. Dat doet de telefoon, volgens Motorola, zonder belangrijke functies op te offeren voor de gebruiker.

De Moto G 5G Plus heeft een 6,7-inch CinemaVision Full HD+-scherm met een verversingssnelheid van 90 Hz. Het scherm ondersteunt tevens HDR10 en heeft een beeldverhouding van 21:9.

Foto van de Moto G 5G Plus

De Moto G 5G Plus is de eerste Motorola met een dubbele selfiecamera. Je vindt dan ook twee inkepingen in het scherm die deze camera's herbergen. Aan de achterzijde zit een 48 MP hoofdcamera voorzien van de bekende Quad Pixel-technologie die vier pixels tot één grote pixel combineert om zo de lichtinval op foto's te verbeteren. Verder is er een 8 MP groothoekcamera, een 2 MP dieptecamera en een speciale 5 MP Macro Vision-camera. Deze camera neemt close-ups van objecten.

Foto van de Moto G 5G Plus

De Moto G 5G Plus draait op de Snapdragon 765. Deze chipset is voorzien van 5G, waardoor de Moto G 5G Plus dus ook meteen geschikt is voor dit nieuwe mobiele netwerk. Verder is er een 5.000 mAh-accu die 20 watt snelladen ondersteunt en ondersteuning voor NFC. De telefoon draait op Android 10 met My UX als softwareschil.

Moto G 5G Plus kopen

De Moto G 5G Plus is vanaf eind juli in de Benelux beschikbaar in de kleur Surfing Blue. Je kan kiezen uit twee varianten: de versie met 4 GB RAM en 64 GB opslag voor 349,99 euro en de versie met 6 GB RAM en 128 GB opslag voor 399,99 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk