Moto Edge X30, alles wat we tot nu toe weten over deze smartphone

Moto Edge X30, alles wat we tot nu toe weten over deze smartphone

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Moto Edge X30 zal binnenkort aangekondigd worden. Er duiken namelijk steeds meer berichten op over deze telefoon. Dit is wat we tot nu toe weten over de Moto Edge X30.

Variant Moto Edge X30 krijgt camera onder het scherm

Beelden van de vermeende Moto Edge X30, die ook wel Motorola Edge X of Moto Edge 30 Ultra wordt genoemd, zijn op een Chinees sociaal netwerk opgedoken. Hieruit blijkt dat de nieuwste Motorola-smartphone een selfiecamera onder het scherm krijgt. Het is Motorola's General Manager Chen Jin die de beelden heeft gepost. Volgens Chen is de camera onder het scherm nog altijd een radicale keuze voor de smartphone-industrie, maar de vraag ernaar ontzettend groot is: "Dus deze keer hebben we besloten alles te doen wat nodig is, er komt een speciale versie van #motoedgeX30." Dat wordt dan de eerste smartphone met de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1-processor die een 60 MP selfiecamera onder het scherm krijgt.

Chen Jin heeft het dus over "een speciale versie van de" Moto Edge X30 die een under-screen camera krijgt, maar we weten niet zeker welke versie dat is. We weten ook niet hoeveel versies er van de X30 worden aangekondigd. We weten wel dat de kwaliteit van dit soort camera's nog niet gelijk zijn aan die van de reguliere camera's die veelal in een scherminkeping in het scherm zitten. We zijn dus erg benieuwd of Motorola's aanpak met een 60 MP selfiecamera betere beelden zal opleveren.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Moto Edge X30, alles wat we tot nu toe weten over deze smartphone Moto Edge X30, alles wat we tot nu toe weten over deze smartphone

Beelden via Weibo: bron 1, bron 2

Moto Edge X30 design

Via de betrouwbare OnLeaks zijn er vorige maand ook al beelden van de Moto Edge X30 verschenen. Deze afbeeldingen laten het toestel zien met een camera-inkeping in het scherm aan de voorzijde. Mogelijk is dit dus nog een variant van de X30. We zien ook dat de cameramodule in tegenstelling tot de Edge 20 Pro ronde vormen heeft. Aan de zijkant zit een knop om de Google Assistent te activeren en de usb c-poort, de luispreker en microfoon zitten onderop. De achterzijde is licht gebogen naar de randen toe. Daar vinden we ook drie camera's, een LED-flitser en een microfoon. De vingerafdruksensor zou in het scherm zitten. De Moto Edge X30/Motorola Edge 30 Ultra is te zien in een blauwe en grijze uitvoering, maar er kunnen ook meer opties zijn.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Moto Edge X30, alles wat we tot nu toe weten over deze smartphone

Moto Edge X30 specificaties

Mogelijke specificaties van de Moto Edge X30 zijn ook al in november opgedoken. We zagen toen ook al de 60 MP selfiecamera, en ook 68 watt snelladen en de laatste optie zal voor een Motorola-telefoon nieuw zijn. Opvallend is ook de hoge verversingssnelheid van 144 Hz voor het scherm en de grote 5.000 mAh-accu.

- Lees verder onder de tabel -

Mogelijke specificaties Moto Edge X30/Motorola Edge 30 Ultra
Scherm: 6,67 inch OLED FullHD+ (2400 x 1080 pixels), 144 Hz
Processor: Snapdragon 8 Gen 1
Werkgeheugen: 8 GB of 12 GB LPDDR5
Opslaggeheugen: 128 GB + 256 GB (UFS3.1)
Camera's: 50 MP groothoekcamera , 50 MP ultragroothoekcamera, 2 MP dieptecamera
Selfiecamera:  60 MP
Accu: 5.000 mAh, 68 watt snelladen, geen draadloos laden
Androidversie: Android 11 of 12
Extra's: IP52

Moto Edge X30 lancering

Motorola heeft al bevestigd dat het als een van de eersten een telefoon lanceert met nieuwe Snapdragon 8 Gen 1-processor. Dat zal dus hoogstwaarschijnlijk de Motorola Edge X30 zijn, waarvan een variant een selfiecamera onder het scherm krijgt. De telefoon zou op 9 december worden aangekondigd en op 15 december in de winkels liggen.

Wat vind jij van deze specificaties? Is de Moto Edge X30/Motorola Edge 30 Ultra een mogelijke opvolger van je huidige telefoon? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Echte foto van de Moto Edge X30

Echte foto van de Moto Edge X30

Foto via Weibo

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk