'Motorola Edge 30 Ultra krijgt next-gen stylus'

'Motorola Edge 30 Ultra krijgt next-gen stylus'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Motorola werkt volgens geruchten aan een nieuwe generatie stylus die met veel mogelijkheden komt. Deze stylus kan worden opgeborgen in een speciaal ontworpen Folio Case behorende bij de Motorola Edge 30 Ultra.

Motorola's versie van de S Pen

Het is vooral Samsung die bekend staat om de stylus, of de S Pen, zoals de fabrikant de accessoire noemt. Wat velen misschien niet weten is dat Motorola zich ook al op het stylus-vlak begeeft. Denk aan de Moto G Pro uit 2020. Geruchten omtrent een nieuwe Motorola met stylus worden steeds sterker. Zo zagen we onlangs ook dit octrooi waarin Motorola een telefoon met een wrap-around display, oftewel een omhullend scherm, beschreef. Daarin komt de stylus ook in voor, wat uiteraard een geschikte accessoire is voor een dergelijk groot scherm.

Nu duiken er nieuwe details op van een stylus die bij met Motorola Edge 30 Ultra zou werken. Het gaat om ontwerpen van de Motorola Smart Stylus. Daarnaast zijn er tekeningen van een folio-case opgedoken, via XDA.

Allereerst kijken we naar de Motorola Smart Stylus. Deze stylus die maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone, en hij ondersteunt zowel air gestures, bekend van de Galaxy Note. Daarnaast kan de accessoire draadloos opgeladen worden. Je kan met de Smart Stylus tevens een extern beeldscherm bedienen en de knop ondersteunt mediabediening. Ten slotte kan de stylus worden gebruikt om te schrijven.

Waarschijnlijk gaat het hier om een heel andere stylus te zijn dan die in de nog aan te kondigen Motorola Moto G Stylus (2022). Volgens de bron moeten we deze stylus zien als een 'next-gen'-stylus, verwijzend naar de uitgebreide mogelijkheden. Het lijkt erop dat deze stylus meer lijkt op de stylus die beschikbaar is voor de Samsung Galaxy S21 Ultra.

Motorola Edge 30 Ultra Folio Case

Dan zijn er ook nog schetsen van de Motorola Edge 30 Ultra Folio Case opgedoken. Zoals je ziet past de stylus in het vakje achterop en de telefoon weet wanneer de stylus wordt verwijderd, of wanneer deze lange tijd niet in gebruik is geweest. Je kunt ook een app selecteren die automatisch wordt gestart als je de stylus uit de case en ook automatisch Bluetooth inschakelen. De stylus laadt zich vervolgens in de hoes draadloos op.

De hoes werkt ook samen met de telefoon. De behuizing heeft een open strook aan de voorkant in het midden over het display, waar het Always On-display kan worden weergegeven. Bij binnenkomende oproepen kan je deze via die strook beantwoorden of weigeren zonder de hoes te hoeven openen. Het is onduidelijk of er op dit moment nog andere mogelijkheden zijn voor de case, of dat ook onafhankelijke ontwikkelaars er gebruik van kunnen maken.

Of deze accessoires samen met de Motorola Edge 30 Ultra worden gelanceerd, is niet bekend. De stylus in ieder geval de meest geavanceerde stylus die we ooit van Motorola hebben gezien, dus we hopen de accessoire snel te zien. We kijken uit naar de lancering van beide, en zeker ook naar de Motorola Edge 30 Ultra.

'Motorola Edge 30 Ultra krijgt next-gen stylus'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk