Moto 360 smartwatch kort te zien in video, nog veel vragen

Moto 360 smartwatch kort te zien in video, nog veel vragen

Android Wear

Android Wear is de oplossing van Google voor wearables. Het benadert de draagbare gadget op een hele andere manier dan wat we tot nu toe gezien hebben bij bijvoorbeeld Samsung en Pebble. Google zal veel meer gebruik maken van de stem-commando's en relevante informatie aan de gebruiker tonen. Ook is de interface aangepast aan kleinere schermen en kan er naast bediening met de stem ook geswiped worden over de verschillende schermen. Google Now zal daar vooral een grote rol in spelen, dit systeem dat al bijna op alle Androidtelefoons draait geeft informatie voordat de gebruiker er om vraagt.

Moto 360

Tegelijk met Android Wear kwam Motorola met de aankondiging van een wearable. De Moto 360 zal één van de eerste smartwatches zijn die gebruik gaat maken van Android Wear. Samen met de LG G Watch zal de Moto 360 waarschijnlijk deze zomer in de winkels liggen. In tegenstelling tot de LG G Watch hebben we alleen nog maar foto's gezien van de Moto 360. Gisteren heeft website The Verge een korte video online gezet waarin de Moto 360 heel even te zien is.

In de bovenstaande video spreekt The Verge met ontwerper Jim Wicks van Motorola. Het gesprek gaat vooral over de verhuizing naar een nieuw pand na de overname door Lenovo. Binnen twee jaar is het bedrijf twee keer verkocht en dat zijn grote veranderingen voor een bedrijf en zijn werknemers, maar wanneer je het nieuwe kantoor zo eens bekijkt hebben we niet veel medelijden met de werknemers.

Moto 360
Helaas worden we nog niet veel wijzer van de beelden uit de video van The Verge. De Moto 360 heeft inderdaad veel weg van een gewoon horloge en dat komt vooral door de ronde vorm en de lederen band. We zien heel even een aantal schermen voorbij komen en dan lijkt het er inderdaad op dat Android Wear en Moto 360 gaat werken met grote beelden.

Moto 360

Er blijven nog heel vragen onbeantwoord, zo zien we dat de drager met de knop aan de zijkant het scherm uitzet waar we hopen op een scherm wat "always on" is. Het kan zijn dat dat optioneel is of nog niet geïntegreerd in het product op dat moment. Motorola is de Moto 360 intern aan het testen, ook wel "dogfooding" genoemd.

Vragen

Dus we blijven met een heleboel vragen zitten die ongetwijfeld de komende tijd beantwoord zullen worden. Waar hoop jij op als het gaat om een smartwatch?

Lees meer over:
Moto 360

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties