Moto 360 Sport ontvangt vanaf nu Android Wear 2.0

Moto 360 Sport ontvangt vanaf nu Android Wear 2.0

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Android Wear 2.0 voltooid

De uitrol van Android Wear 2.0 is voltooid: alle 22 horloges die in aanmerking kwamen voor de update hebben deze nu gekregen. De allerlaatste in dit rijtje is de Moto 360 Sport. Dit horloge werd in september 2015 aangekondigd als sportieve variant van de Moto 360 (2015). Een speciaal scherm en de aanwezigheid van GPS moesten ervoor zorgen dat dit horloge de sportieve mensen kon aantrekken. Dit bleek toch lastiger dan gedacht, en daarom heeft Lenovo geen haast gemaakt met de uitrol van Android Wear 2.0 voor dit horloge.

Moto 360 Sport

Gelukkig is de lancering vanaf vandaag begonnen, en wordt de update de komende dagen naar alle horloges uitgerold. Dit blijkt uit een blogpost van Lenovo, waarin de update wordt beschreven. Het was eerst de planning om de update eind april/begin mei te lanceren, maar dit is dus niet gelukt. De Moto 360 (2015) kreeg vanaf eind mei Android Wear 2.0.

Update installeren

Als je de update ontvangt, krijg je een melding op je horloge. Om de update te installeren moet het horloge verbonden zijn met een telefoon die een werkende internetverbinding heeft. Ook moet je horloge boven de 50% accu hebben. De update naar Android Wear 2.0 heeft build-nummer NXH20Z meegekregen.

Uit ervaring weten we dat het soms mogelijk is de update te forceren: laad je horloge op tot boven de 50% en ga naar Instellingen > Systeem > Over > Systeemupdates. Druk hier heel vaak op het groene scherm die zegt dat het systeem up-to-date is. Ook kan het helpen om je horloge te verbinden met wifi, en de bluetooth van je telefoon uit te schakelen. Leg vervolgens je horloge op de oplader. Soms gebeurt het dat de update na een tijdje begint te downloaden.

Lukt dit niet, dan is het nog een kwestie van afwachten. En sinds de eigenaren van de Moto 360 Sport al het langste van iedereen hebben moeten wachten, moeten de komende dagen ook nog wel lukken. Of is het geduld juist nu op?

In Android Wear 2.0 is de interface geschikt gemaakt voor ronde horloges, kunnen apps zelfstandig op het horloge draaien, en zijn complicaties mogelijk gemaakt. Een complicatie is een specifiek stukje informatie die je op een watchface kan plaatsen. Denk aan je volgende agenda-afspraak, of hoeveel stappen je hebt gezet via Google Fit. Klik je op deze complicatie, dan opent de bijhorende app ook meteen. Wil je de 5 beste tips en trics voor Android Wear 2.0 lezen, klik dan hier.

Bron: Lenovo Support

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk