Moto 360 (2015) en Sport-editie krijgen kleine update

Moto 360 (2015) en Sport-editie krijgen kleine update

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Update voor Moto 360 (2015) en Sport

Vorig jaar bracht Motorola de Moto 360 (2015) uit, en later kwam het met een speciale sportuitvoering: de Sport. Beide smartwatches draaien op Android Wear, momenteel versie 1.4.0.2576000 met build MEC23G. Motorola is nu gestart met de uitrol van een kleine update de build naar MWD49B brengt. Deze bevat de gebruikelijke stabiliteitsverbeteringen en bugfixes, maar voegt ook twee verbeteringen toe aan de Moto Body-functie. De fitness-app werkt samen met de ingebouwde hartslagmeter van de Moto 360 en biedt inzicht in je sportprestaties. De update verbetert het meten van het aantal calorieën dat je verbrand hebt door slimmer gebruik te maken van de hartslagmeter. Daarnaast is de hartslagmeter accurater geworden omdat hij zelf regelmatig nieuwe scans maakt, waar je vroeger telkens handmatig een nieuwe meting moest starten. Ook voegt de update de Android-beveiligingspatches tot en met 1 mei toe. Je kan de update installeren door naar de instellingen van je smartwatch te gaan en op 'Over' te klikken. Scroll vervolgens naar beneden en klik op 'Systeemupdates'.

Geen Android Wear 2.0 voor Moto 360 (2014)

De Moto 360 (2015) en Sport krijgen later dit jaar een update naar Android Wear 2.0: de grootste update voor het wearableplatform ooit. Wear 2.0 verschijnt in de herfst maar komt niet voor alle smartwatches beschikbaar. In dit overzicht zie je of jouw horloge de update krijgt. Motorola heeft vandaag bevestigd dat de eerste generatie Moto 360 (uit 2014) niet geüpdatet wordt. Een reden wordt niet genoemd, maar waarschijnlijk is de hardware van de smartwatch niet krachtig genoeg voor de eisen van het vernieuwde besturingssysteem. Jammer, maar het lag al in de lijn der verwachting.

Bron: Motorola en Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk