‘Specificaties Mobvoi TicWatch E3 lekken uit, lancering op 16 juni’

‘Specificaties Mobvoi TicWatch E3 lekken uit, lancering op 16 juni’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Het Wear OS-seizoen lijkt geopend. Recent werd bekend dat OPPO werkt aan een nieuw Wear OS-horloge met de Snapdragon Wear 4100. Ditmaal duidt een video op de komst van een nieuw TicWatch E-horloge van Mobvoi met de Wear 4100, de TicWatch E3. Er lijkt ook licht aan het einde van de wachttijd, het horloge wordt namelijk binnen afzienbare tijd op de markt gebracht.

Mobvoi TicWatch E3

Na de lancering van de Snapdragon Wear 4100 en Wear 4100+, introduceerde Mobvoi de TicWatch Pro 3. Tot op het moment van schrijven is dat de enige Wear 4100-smartwatch op de markt. Andere Wear OS-horloges die het voorbije jaar werden uitgebracht, draaien nog op de ‘Wear 3100’-chipset. Bijna negen maanden na de lancering van de TicWatch Pro 3, is het wederom Mobvoi die de Wear 4100-chipset gaat inzetten voor een Wear OS-smartwatch, dat schrijft XDA-Developers.

Gerelateerde artikelen

Via Twitter hintte Mobvoi vrijdagavond op de lancering van een nieuwe smartwatch. Details over de smartwatch die het zou lanceren, bleven schaars. Een video van de (Russische) Instagram-gebruiker andrey_koftun – die werd opgemerkt door XDA – toont zowel de verpakking als het ontwerp van de smartwatch die verkocht zal worden als de TicWatch E3. Vermoedelijk is de E3 het horloge dat door Mobvoi op Twitter wordt geteased.

‘Specificaties Mobvoi TicWatch E3 lekken uit, lancering op 16 juni’

Op basis van de video van de TicWatch E3, kan vastgesteld worden dat het ontwerp van de ‘E3’ veel overeenkomsten biedt met de TicWatch Pro 3. De smartwatch biedt een rond scherm, terwijl we op de rechterzijde van het horloge een tweetal knoppen tegenkomen. Mobvoi levert, net als op de Pro 3, een siliconen bandje mee met de smartwatch en bij het horloge vinden we ook de oplader die via de pogo-pinnetjes achterop het horloge de batterij kan opladen.

Uitgebreide gezondheidsmetingen

Achterop de smartwatch vinden we ook de benodigde sensoren om 24/7 je hartslag te meten. Het horloge biedt naast hartslagmetingen ook de mogelijkheid om het zuurstofgehalte in je bloed bij te houden, je stressniveaus te meten, je nachtritme bij te houden en om je VO2 Max te berekenen op basis van de gemeten en ingevoerde gegevens.

Naast de gezondheidsaspecten, bevat de doos van de TicWatch E3 van Mobvoi ook informatie over het horloge zelf. Zo wordt bekend dat de smartwatch gebruikmaakt van ‘afgerond 2,5D glas’ en dat het een IP68-classificatie meekrijgt – het horloge is dus water- en stofbestendig. Tot slot is bekend dat het horloge een speaker en microfoon bevat, maar geen OLED-paneel, dat meldt de Russische Instagram-gebruiker in zijn video. Dat zou opvallend zijn, gezien de TicWatch E2 nog wel met een OLED-scherm werd geleverd.

Lancering en beschikbaarheid

Voor alle details geldt dat Mobvoi de informatie niet heeft bevestigd en er dus nog het een en ander zou kunnen wijzigen. Op 16 juni aanstaande maakt Mobvoi alle details bekend over de TicWatch E3, waaronder de prijs. Vermoedelijk ligt deze lager dan de prijs van de TicWatch Pro 3, die momenteel voor onder de 300 euro wordt verkocht.

Wat vind jij van de TicWatch E3? Is het een horloge dat jij zou kopen, of wacht je liever tot Wear OS eind dit jaar vernieuwd is alvorens een nieuw horloge te kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk