TicWatch 3 Pro onthuld met lange batterijduur en Snapdragon Wear 4100

TicWatch 3 Pro onthuld met lange batterijduur en Snapdragon Wear 4100

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

TicWatch 3 Pro GPS

Inmiddels is het al een tijdje geleden sinds Qualcomm de Snapdragon Wear 4100 aankondigde. Deze chip zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn voor het WearOS-platform. Bedrijven zijn de afgelopen jaren terughoudend geweest met het ontwikkelen van smartwatches voor Googles platform. Wat de precieze reden daarvoor is, blijft koffiedik kijken. Verwacht wordt dat de tegenvallende batterijduur één van de redenen is.

TicWatch 3 Pro

Mobvoi is het eerste bedrijf dat Qualcomms Snapdragon Wear 4100-chipset gebruikt; een chip die vele malen zuiniger moet zijn dan de voorganger: de Snapdragon Wear 3100. Cijfers die Mobvoi bij de TicWatch 3 Pro GPS presenteert, bevestigen deze verwachtingen. Het horloge kan op één lading 72 uur werken - dat geldt voor de ‘slimme modus’. Er is ook nog een ‘Essential Mode’, waarbij er een switch wordt gemaakt tussen het energieslurpende OLED-paneel, en het tweede TN-scherm, met een batterijduur van 45 dagen.

Twee schermen

Het tweede scherm is wat de TicWatch 3 Pro GPS, die vrijdag werd gepresenteerd, speciaal maakt. In een normale smartwatch vind je één scherm, meestal een OLED-variant. Mobvoi heeft bij de 3 Pro een tweede scherm toegevoegd, die de TN-technologie gebruikt en veel energiezuiniger is. Door tussen de schermen te schakelen, kan de TicWatch 3 Pro GPS altijd de belangrijkste informatie weergeven en zal de batterijduur bespaard blijven.

Snellere smartwatch

Buiten de efficiëntieclaims van Qualcomm, zou de chipset ook veel sneller moeten zijn. Qualcomm belooft tot 85 procent betere prestaties. In hoeverre zich dat doorvertaald naar dagelijks gebruik, zal moeten blijken zodra het horloge in de praktijk getest wordt. Vergelijkbaar met de eerdere TicWatch Pro-horloges, bevat de TicWatch 3 Pro 1 GB-werkgeheugen. Het opslaggeheugen is opgehoogd naar 8 GB, van 4 GB in de huidige Pro.

TicWatch 3 Pro

Het horloge zal draaien op WearOS en bevat daarmee bekende apps als Google Maps en Assistent. Er is eveneens ondersteuning voor GPS en NFC aanwezig op het horloge; de voorlaatste functie komt goed van pas bij de sportfuncties van het horloge. Er kunnen sportactiviteiten geregistreerd worden, je SpO2 (zuurstofniveau in je bloed) kan gemeten worden en je hartslag kan constant worden gemeten via de ingebouwde hartslagsensor.

TicWatch 3 Pro

Zweet je veel tijdens het sporten, of ben je vaak buiten bij sportactiviteiten? De TicWatch 3 Pro kan tegen de nodige regenbuien met zijn IP68-certificaat. Tot slot kan het horloge je slaappatroon volgen als je hem in de nachtelijke uren draagt. Met de langere batterijduur, waardoor het horloge niet elke dag aan de lader hoeft, wordt dat een stuk makkelijker gemaakt.

TicWatch 3 Pro GPS kopen

Mobvoi brengt de TicWatch 3 Pro GPS vanaf 5 oktober in België en Nederland op de markt voor een prijs van 300 euro. Het horloge is verkrijgbaar in slechts één kleur: Shadow (grijs/zwart). Momenteel lijkt het horloge enkel bij de officiële webwinkel van Mobvoi verkocht te worden. Later zal de 3 Pro ook bij andere verkopers, waaronder Coolblue en andere webwinkels, verkocht worden. Wat vind jij van de TicWatch 3 Pro? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk