MIUI 6 brengt nieuw design en nieuwe features

MIUI 6 brengt nieuw design en nieuwe features

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

MIUI

MIUI is een populaire ROM voor Android en de makers van deze software hebben nu gepresenteerd, met vele nieuwe designelementen en features. De software is gebaseerd op Android 4.4 en het is een stuk platter geworden dan voorheen. De icoontjes bevatten geen schaduwen meer en veel elementen die konden zorgen voor afleiding zijn niet meer aanwezig aldus de ontwikkelaars. Versie 6.0 van de software kent allerlei zoals homescreen-gestures waarmee je door bepaalde veegbewegingen te maken, acties kunt uitvoeren. Er is een notificatiecentrum te vinden, die allerlei notificaties laat zien op bijvoorbeeld het lockscreen, maar ook is het mogelijk om zwevende notificaties te gebruiken. Deze notificaties zweven als het ware boven de interface en krijg je dus overal te zien, ongeacht welke applicatie je hebt geopend. Het is mogelijk om duizenden thema's te bekijken en te gebruiken, momenteel zo'n 5000 stuks. Applicaties zoals die voor de kalender en e-mail zijn flink op de schop genomen qua uiterlijk en bieden nog meer functionaliteit dan voorheen. MIUI zet ook flink in op online-services zoals het luisteren van muziek of bekijken van videoclips en films.Qua brengt MIUI 6.0 ook verbeteringen, zoals een meegeleverde virusscanner. Ook is er een permissie-check ingebouwd om te kijken welke apps, wat voor permissies nodig hebben. De power-saving-modus is ook nieuw en moet ervoor zorgen dat de accu nog langer meegaat. Tevens kun je snel en overzichtelijk je dataverbruik bekijken en nog veel meer.

Beschikbaarheid

Inmiddels is er een bètatest begonnen waaraan zo'n 1000 deelnemers meedoen, maar dit moet de aankomende tijd nog groeien naar 10.000 gebruikers. De software zal vanaf september naar verschillende ontwikkelaars worden verstuurd en dan moet MIUI 6.0 vanaf oktober worden uitgerold naar verschillende Androidapparaten, waaronder enkele telefoons van fabrikant Xiaomi.

Bron: MIUI-forum

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk