'Mid-range Asus Zenfone 5 met 18:9 scherm komt dit voorjaar naar MWC'

'Mid-range Asus Zenfone 5 met 18:9 scherm komt dit voorjaar naar MWC'

Asus Zenfone 5

Asus is niet een merk dat we veelvuldig tegenkomen in de techwereld, maar ze zijn zeer zeker wel actief. Zo werd vorig najaar de Asus Zenfone 4-serie gelanceerd, en is deze ook in Nederland te verkrijgen.

Dit jaar wordt er een nummertje bovenop gedaan en kijken we naar de Asus Zenfone 5-serie. Deze serie bestaat dus uit meerdere toestellen. Vandaag zien we geruchten van een redelijk betrouwbare bron die de details van één van deze toestellen publiceert.

De bron in kwestie is Roland Quandt. Hij laat een aantal schetsen zien van de Asus Zenfone 5 die direct uit de handleiding van Asus zelf komen. Hierop is een 18:9 scherm aan de voorkant te zien is. Een 18:9 (of 2:1) scherm is anno 2018 niet heel bijzonder, en kennen we al van diverse smartphones. Toch zien we de trend dat ook mid-range smartphones deze langwerpige schermen krijgen met dunnere schermranden. Deze specifieke Zenfone 5 is geen uitzondering. Het scherm zal een diagonaal krijgen van 5.7 inch, en heeft dus ongeveer een schermoppervlak gelijk aan een conventioneel 16:9 5.5 inch scherm.

De vingerafdrukscanner zit aan de achterzijde van het toestel, want hiervoor is op de voorkant minder ruimte beschikbaar. Ook is er een dubbele camera aanwezig, een trend die we ook meer en meer in 2018 zullen gaan tegenkomen. Deze camera's zijn verticaal geplaatst, wat weer voor een nieuw uiterlijk zorgt.

Aan een foto van het zij-aanzicht zien we dat er een metalen behuizing wordt gebruikt met uitsparingen voor de antennes aangebracht. Ook zien we dat er een Micro-USB aansluiting wordt gebruikt. Anno 2018 is dit wel een beetje aan de late kant, maar het bevestigd dat Asus zich echt op de lagere markt richt. Deze is nog niet geheel over op USB Type C.

De gebruikte Snapdragon 430 bevestigt dit beeld: dit is een mid-range processor met 8 rekenkernen van maximaal 1,4 GHz. Deze processor komt uit eind 2015 en dus al wel ietsjes ouder. Met 3GB werkgeheugen kom je dan weer niks tekort. De accu van 4.000 mAh moet daarnaast voor een lange accuduur zorgen. En ja, deze smartphone zal standaard met Android 8.0 Oreo komen.

Aankondiging Asus Zenfone 5

Quandt noemt een aankondiging eind februari tijdens MWC, een grote techbeurs in Barcelona. Hierop zullen waarschijnlijk rond de drie low-end tot mid-range smartphones worden aangekondigd. Androidworld is ook op deze beurs aanwezig, en zal je dus op de hoogte houden van eventuele aankondigingen.

Bron: Winfuture.de

Lees meer over:
ASUS ZenFone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties