Windows 11 zal dit jaar nog Android-apps ondersteunen, zo werkt het

Windows 11 zal dit jaar nog Android-apps ondersteunen, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft kondigde donderdag Windows 11 aan, en de nieuwe versie van het besturingssysteem voor pc's zal met Android-apps werken. Eerst via de Amazon Appstore, maar later ook later rechtstreeks via Intel bridge-technologie.

Android-apps op Windows 11

Microsoft stelde zijn nieuwe versie van Windows voor tijdens een speciaal evenement. De update brengt een nieuw bureaublad, een verbeterde touch-bediening en nieuwigheden voor gamers. Maar belangrijk voor Microsoft is dat zijn besturingssysteem ook voor het eerst met Android-apps zal werken.

Microsoft gaat daarmee samenwerken met Amazon en Intel. In de vernieuwde Microsoft Store zal je Android-apps kunnen gebruiken dankzij een integratie van de de Amazon Appstore. Je zal Android-apps gewoon aan de taakbalk kunnen vastmaken en gebruiken naast de Microsoft-apps. De functie zal meteen voor alle Windows 11-pc's werken, maar niet alle Android-apps zijn te vinden in Amazons applicatiewinkel.

Apps via de Amazon Store

Apps via de Amazon Store

Ook voor alle bestaande systemen?

Daarom is het de bedoeling dat Windows 11-pc's ook rechtstreekse ondersteuning zullen krijgen voor Android-apps dankzij Intel Bridge-technologie. Microsoft schuift dit naar voren als de beste manier om straks van Android-apps gebruik te maken, en de technologie zal ook niet alleen werken op apparaten met Intel-processors, maar ook op AMD- en ARM-systemen.

Het is wel nog niet bekend hoe het zit met de compatibiliteit voor bestaande Windows-apparaten. Elk Windows 10-systeem dat voldoet aan de minimumvereisten, heeft in principe dit jaar nog recht op de upgrade naar Windows 11, maar of je daarmee meteen met alle Android-apps via Intel Bridge-technologie zal kunnen werken, heeft Microsoft nog niet gedeeld.

TikTok in de Microsoft Store

TikTok in de Microsoft Store

Microsofts strijd om Android-apps

Microsoft probeert al jarenlang om Android-apps te laten werken op Windows. Eerst aan de hand van universele Windows-apps die zowel op Windows-pc's als Windows Phone functioneerden. Ontwikkelaars werden met Project Astoria overtuigd om hun Android-apps om te zetten in Windows-apps, maar zonder succes.

Gerelateerde artikelen

In 2018 raakte dan bekend dat Microsoft opnieuw interesse had om Android-apps te laten werken op pc's, en dat gebeurde via de Jouw Telefoon-app die in combinatie met een selecte reeks Android-telefoons apps kon streamen op je pc. Jarenlang bracht het bedrijf verbeteringen uit voor Jouw Telefoon. In het najaar van 2020 kwamen dan nieuwe geruchten opsteken over Android-apps die in 2021 rechtstreeks op Windows zouden werken.

De Jouw Telefoon-app dient vooral als verbindingselement tussen je pc en smartphone

De Jouw Telefoon-app dient vooral als verbindingselement tussen je pc en smartphone

Concurreren met Chromebooks

De nieuwe zet van Microsoft geef het bedrijf een groot voordeel in de concurrentiestrijd met Chromebooks. Het bedrijf wilde eerst nog met Windows 10X een lichtere versie van Windows uitbrengen om met Google Chrome OS-besturingssysteem te concurreren, maar uiteindelijk werden die plannen geschrapt. Veel ideeën uit Windows 10X vonden wel hun weg naar het nieuwe Windows 11, zo blijkt nu.

Gerelateerde artikelen

Kijk jij ernaar uit om Android-apps op je pc te draaien? Maakt dit voor jou een belangrijk verschil als je straks een nieuwe desktop of laptop wil uitkiezen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk