'Microsoft werkt aan vouwbare Surface-tablet die Android-apps draait'

'Microsoft werkt aan vouwbare Surface-tablet die Android-apps draait'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vouwbare Microsoft Surface

De Mate X van Huawei, dat is de vouwbare telefoon van het bedrijf, is momenteel uitgesteld. Dat komt doordat die andere vouwbare telefoon van Samsung, de Galaxy Fold op zich laat wachten omdat het Koreaanse bedrijf eerst afrekent met een reeks kinderziekten. Ondertussen zitten andere bedrijven niet stil, want regelmatig horen we nieuws over een vouwbare Xiaomi of zien we renders van een vouwbare Motrorola RAZR.

Al blijkt ook Microsoft niet bij de pakken te blijven zitten. Het bedrijf zou momenteel werken aan een vouwbare tablet, aldus Forbes. Microsofts tablet zal niet werken zoals de vouwbare telefoons die we eerder al zagen, maar het apparaat krijgt twee 9 inch schermen die beide een 4:3 beeldverhouding hebben. De schermen vouwen samen als het toestel gesloten is. Als het apparaat openvouwt, is er links en rechts een scherm te zien. De Surface-tablet gaat werken met de 10 nm chipsets van Intel.

Microsoft Surface

Windows Core

Interessant is ook dat Microsoft werkt aan een aangepaste versie van Windows die veel lichter is om op een mobiel apparaat te werken, en de naam Windows Core doet daarom de ronde. Het is niet de eerste keer dat Microsoft een poging doet om zo'n eenvoudigere versie van Windows te lanceren, want dat probeerde het bedrijf eerder al zonder succes met Windows RT voor Surface-apparaten.

Volgens de bronnen van Forbes zou het nieuwe Microsoft-besturingssysteem Android-apps kunnen draaien en ook kunnen verbinden met iCloud, dat is de clouddienst van Apple. Hoe dat precies zal werken is nog niet helemaal duidelijk, maar het zou geen vreemde zet zijn van het bedrijf, vermits het volgens zijn nieuwe strategie niet meer wil vechten met Android en iOS, maar de software juist wil omarmen. Eerder maakte Microsoft al bekend dat het werkt aan een manier om Android-apps op Windows te laten werken. Lees er meer over in dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk