Waarom de Microsoft Surface Duo met twee schermen en Android werkt

Waarom de Microsoft Surface Duo met twee schermen en Android werkt

Microsoft Surface Duo

Microsofts Surface Duo is een opmerkelijke Android-telefoon van de Amerikaanse techgigant die komt na jaren van stilte rond Windows Phone. De Surface Duo heeft dan ook nog een twee afzonderlijke schermen die je als een boek kan vouwen. De beslissing voor Android en de vormgeving van de telefoon roept vragen op, en die worden door het bedrijf beantwoord in een gesprek met Winfuture.

Op hetzelfde Surface-evenement waar de Surface Duo werd getoond, heeft het bedrijf ook de Surface Neo laten zien die met Windows 10x op de markt komt. Dat besturingssysteem is een aangepaste versie van Windows 10 speciaal voor tablets. Toch kreeg Android voor de Surface Duo wel de voorkeur, en dat heeft alles met de focus op apps te maken. Apps laten draaien op dit product is ontzettend belangrijk volgens Microsofts hardware-baas Panos Panay. Apps op twee schermen laten draaien werkt volgens hem ook erg goed op Android. Anderzijds is er ook een groter app-aanbod beschikbaar in Googles Play Store, vergeleken met Microsofts winkel.

Beelden van de telefoon

Twee schermen

Verder gaf Panay ook meer duiding over de keuze voor twee afzonderlijke schermen in plaats van één groot paneel. Volgens hem hebben gebruikers met één scherm nog steeds de neiging om elke app in volledig scherm te openen, ook al is dat in principe niet nodig. Met twee afzonderlijke schermen gaan gebruikers de telefoon anders gebruiken, en ook productiever. Dat blijkt uit studies van Microsoft. Panay ziet naar eigen zeggen ook geen technische beperkingen die het gebruik van twee schermen kunnen veroorzaken.

Je leest hier alles over de Surface Duo van Microsoft en onze mening over de telefoon vind je hier.

Beelden van de telefoon

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties