Microsoft Surface Duo heeft slimme spiekfunctie voor meldingen

Microsoft Surface Duo heeft slimme spiekfunctie voor meldingen

Microsoft Surface Duo 

De Microsoft Surface Duo belichaamt de lancering van het bedrijf als een fabrikant van Android-smartphones, waarbij het bedrijf zich duidelijk wil onderscheiden van andere telefoonfabrikanten. De Surface Duo maakt gebruik van twee schermen die als een boekje dichtvouwen en het Amerikaanse bedrijf toont nu twee teasers die tonen hoe de Surface Duo met meldingen omgaat.

Spiekfunctie

Als je de telefoon openklapt dan kan je gebruikmaken van de spiekfunctie. Als het scherm voor een deel zichtbaar is, toont de telefoon je een voorbeeldweergave van je meldingen, in feite zoals een vergrendelscherm. Zo weet je meteen of een melding al dan niet belangrijk is.

Beelden van de featureTik op bovenstaande video om hem af te spelen

Het tweede teaserfilmpje van Microsoft laat de spiekfunctie aan het werk zien in het geval wanneer je een telefoontje krijgt. Je ziet in het voorbeeld wie belt en als je het gesprek wil accepteren, dan kan je ervoor kiezen op de telefoon volledig open te klappen met het tweede scherm aan de achterkant van de telefoon om te bellen.

Beelden van de feature

Tik op bovenstaande video om hem af te spelen

Slim met schermen

Je zou de spiekfunctie gerust kunnen omschrijven als een oplossing voor Microsoft om een probleem met het design van de telefoon op te vangen, namelijk het feit dat voorbeelden van meldingen niet op een always-on-scherm kunnen verschijnen. Als je de Surface Duo wegstopt dan is er namelijk geen scherm zichtbaar, zoals een laptop die je dichtklapt.

Toch toont de spiekfunctie volgens ons in de eerste plaats dat Microsoft slim nadenkt over de manier waarop het de schermruimte van zijn smartphone met twee schermen wil benutten. Eerder zagen we dat Microsoft appontwikkelaars uitnodigt om aan de slag te gaan met de vijf verschillende schermmodi die het heeft uitgedacht, samen met een reeks slimme regels voor apps die van de twee schermen willen profiteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties