‘Specificaties Microsoft Surface Duo gelekt met verouderde chipset’

‘Specificaties Microsoft Surface Duo gelekt met verouderde chipset’

Microsoft Surface Duo

Op het einde van 2019 kondigde Microsoft zijn terugkeer aan naar het mobiele segment. Windows Mobile wist nooit een succes te worden, mede veroorzaakt door het lage app-aanbod in de Microsoft Store. In plaats van het wiel nogmaals zelf uit te willen vinden, zet Microsoft ditmaal de stap richting het Android-platform. Eerder dit jaar liet het bedrijf weten dat apps aangepast diende te worden om te werken op de Surface Duo; zo werkt het bedrijf samen met het Maps-team om deze navigatie-app op de Surface Duo te laten draaien. Verder zal Chrome op Android ondersteuning krijgen voor de losse schermen.

Afbeeldingen van de telefoon

Microsoft lanceert met zijn Surface Duo een uniek (opklapbaar) concept

Buiten softwarematige details van de Microsoft Surface Duo, liet het de specificaties van de opklapbare telefoon achterwege. Via Windows Central zijn vrijwel alle details van de aanstaande telefoon uitgelekt. Bij de introductie maakte Microsoft bekend dat de Surface Duo twee 5,6-inch schermen bevat met een 4:3-verhouding. Volgens de uitgelekte specificaties van Windows Central gaat het om AMOLED-schermen met een resolutie van 1.800 x 1.350 pixels. Gezien het om een AMOLED-paneel gaat, bestaat de kans dat de aanwezige vingerafdrukscanner in het scherm geplaatst zal worden.

Verouderde chipset

Bij het scherm geen verrassende details, maar dat zou anders liggen voor de interne specificaties. De softwaregigant heeft immers gekozen voor het gebruik van de Snapdragon 855-chipset, niet de (nieuwe) Snapdragon 865-chipset. Microsoft zou deze keuze hebben gemaakt omdat de Surface Duo geen ruimte biedt voor de plaatsing van een losstaande 5G-modem, een vereiste bij het gebruik van de Snapdragon 865-chipset. Er zal dan ook geen 5G-ondersteuning aanwezig zijn op de Surface Duo. Wat ook niet aanwezig is, is ondersteuning voor Near Field Communication (NFC) voor draadloze betalingen.

Beelden van de telefoon

Microsoft gebruikt voor de behuizing van de Surface Duo een magnesiumlegering

Voor het opslaggeheugen zou Microsoft denken aan twee varianten: één met 64 GB-opslaggeheugen en daarnaast een model met 256 GB-opslaggeheugen. In beide gevallen bevat de Duo 6 GB-werkgeheugen. Tot slot bevat de tablet een 3.460 mAh-batterij, die opgeladen dient te worden via de usb-c-poort van de Surface Duo. Of ondersteuning voor snelladen aanwezig zal zijn, is onbekend. Draadloos opladen zal in ieder geval niet van de partij zijn, wat veroorzaakt wordt door het gebruik van een magnesiumlegering. Microsoft zet het materiaal in op vrijwel alle Surface-apparaten.

Beschikbaarheid

Microsoft kondigde tijdens het Surface-evenement in oktober de Surface Duo aan. Over de lancering van de opklapbare telefoon, is het sindsdien muisstil gebleven. Windows Central zegt dat Microsoft erg druk is met het gereedmaken van alle Microsoft-apps voor de lancering van de Surface Duo. Juni zou voor Microsoft de eindstreep zijn voor de softwareontwikkeling. Het is mogelijk dat Microsoft de telefoon voor de geplande einddatum zal lanceren; die lag immers vlak voor het einde van 2020. Ben jij van plan de Surface Duo aan te schaffen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties