'Microsoft Surface Duo 2-prototype gelekt, verschijnt dit najaar'

'Microsoft Surface Duo 2-prototype gelekt, verschijnt dit najaar'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft werkt aan zijn tweede Android-telefoon, de Surface Duo 2. Het toestel heeft opnieuw twee afzonderlijke schermen, en ditmaal kiest het merk voor een opstelling van drie camera's aan de achterkant. De telefoon wordt dit najaar verwacht.

Microsoft Surface Duo 2

Microsoft verraste twee jaar geleden toen het bekend maakte dat het een eigen Android-telefoon uitbrengt. De Surface Duo verscheen in een select aantal markten, maar het was niet meteen een hoogvlieger. Het apparaat blonk niet uit met zijn cameraprestaties en ook in bouwkwaliteit wist hij niet te overtuigen.

Toch weet Microsoft allerminst van opgeven. In een YouTube-video zien we het vermeende prototype van de Surface Duo 2. De telefoon heeft meteen een herkenbaar en tweedelig ontwerp. Microsoft heeft verder het design verbeterd, want de usb-c poort is voortaan onderaan in het midden en de vingerafdrukscanner is voortaan een onderdeel van de powerknop. Het is dus niet langer een afzonderlijke knop.

'Microsoft Surface Duo 2-prototype gelekt, verschijnt dit najaar'

Drie camera's

Nog altijd pakt deze telefoon uit met zijn twee schermen, alleen zet Microsoft meer in op cameraprestaties. Achterop is naast een hoofdcamera ook een telecamera en een groothoeksensor te vinden. Dat zou een grote verbeteringen moeten zijn ten opzichte van de enkele camera van zijn voorganger.

Ook als het om prestaties gaat, hoeven we ditmaal geen verouderde hardware te verwachten. De Microsoft Surface Duo 2 komt met de Snapdragon 888 en werkt dus met 5G. Daarnaast heeft hij eindelijk NFC aan boord, handig voor contactloos betalen.

Gerelateerde artikelen

De telefoon zou dit najaar moeten verschijnen, meer bepaald in september of oktober. Het is niet bekend of de telefoon meteen in Nederland en België beschikbaar zal zijn, en ook de prijs is nog een mysterie. Kijk jij uit naar de komst van de Microsoft Surface Duo 2? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk