Microsoft Surface Duo 2 officieel: op alle vlakken een upgrade

Microsoft Surface Duo 2 officieel: op alle vlakken een upgrade

De Surface Duo 2 is door Microsoft aangekondigd. De telefoon met twee schermen heeft een nieuw en moderner design, een sterk verbeterde cameraopstelling en de prestaties van een vlaggenschip. Hij staat ook rechtstreeks met Windows-pc's in verbinding.

Microsoft Surface Duo 2

Vorig jaar kreeg de originele Surface Duo, de eerste Android-telefoon van Microsoft, gemengde reacties. Dit keer probeert het bedrijf het opnieuw, en we zien de tweede generatie van Microsofts telefoon met twee schermen. Microsoft heeft de Surface Duo 2 aangekondigd tijdens een evenement waar het ook andere Surface-apparaten aankondigde. Als we de specificaties erbij nemen, kunnen we zeggen dat hij op elk gebied is verbeterd.

Laten we beginnen met zijn design van de Surface Duo 2. Het apparaat ziet eruit als een modern vlaggenschip, maar dan eentje dat twee schermen heeft. Schermranden zijn nog wel aanwezig, maar Microsoft laat de binnenkanten van de twee schermen buigen richting het scharnier, zodat de panelen er meer uitzien als een geheel.

Drie schermen in totaal

Het zijn in feite twee 5,8 inch AMOLED-schermen, samen goed voor een 8,3 inch diagonaal. Zo één scherm heeft een resolutie van 1892 x 2844 pixels, en beide panelen hebben een 90 Hz-verversingssnelheid. Volgens Microsoft zijn de schermen ook helderder dan bij de vorige generatie.

Microsoft Surface Duo 2 officieel: op alle vlakken een upgrade

Als je dacht dat je daarmee alles over de schermen hebt gehoord, heb je het mis, want deze Surface Duo 2 heeft nog een derde, verborgen scherm. Microsoft noemt het de Glance bar, en hij zit aan de zijkant op de plaats van het scharnier. Op die lange strook zie je informatie zoals de tijd, inkomende meldingen en het accupercentage van de telefoon.

Snapdragon 888 en Surface Pen

De eerste Surface Duo 2 kwam met een Snapdragon 855-processor uit die toen al een jaar oud was. Dit jaar blijft de opvolger hiervan bespaard, en hij komt met de Snapdragon 888. Verder is er 8 GB RAM en 128 GB opslag, maar je kan hem ook krijgen met 256 GB of 512 GB.

De telefoon werkt met een 4498 mAh accu die gebruikers kunnen opladen met een 23 watt snellader die apart verkrijgbaar is. Als je de telefoon wil ontgrendelen, dan kan dat met een vingerafdrukscanner die in de powerknop zit verwerkt. Je kan de telefoon bestellen met een Pen Cover, en dan kan je aan de zijkant van de telefoon een Surface Pen magnetisch bevestigen.

Microsoft Surface Duo 2 officieel: op alle vlakken een upgrade

Grote cameraverbeteringen 

En dan belanden we bij de camera, en die kon echt een flinke upgrade gebruiken ten opzichte van de enkele 12 MP sensor op het origineel. Microsoft maakte toen de verkeerde inschatting en vond dat cameraprestaties ondergeschikt waren bij telefoons die vooral voor de zakelijke gebruiker bedoeld zijn. Daar was het bedrijf mis. Het lijkt dat Microsoft nu begrepen heeft dat iedereen weleens een foto neemt, want de Surface Duo 2 komt met iets beters.

Er is een 12 MP hoofdcamera, ditmaal met optische beeldstabilisatie, maar die lens wordt bijgestaan door een 16 MP groothoekcamera en een 12 MP telecamera. Die laatste heeft eveneens optische beeldstabilisatie. Ditmaal is ook een selfiecamera voorzien, eveneens een 12 MP camera.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Microsoft Surface Duo 2 officieel: op alle vlakken een upgrade

Integratie met Microsoft-diensten

Tot slot nog de software. De Surface Duo 2 werkt opnieuw met de Microsoft Launcher en Android 11. De software op deze telefoon is rechtstreeks geïntegreerd met de diensten van Microsoft. Wanneer bijvoorbeeld in een agenda-widget een vergadering te zien is, kan je meteen deelnemen met Microsoft Teams.

Het bedrijf heeft verder ook het design van zijn Jouw telefoon-app vernieuwd, dat is de applicatie die een brug wil maken tussen je smartphone en Windows. Het zal mogelijk zijn om je apps van de Surface Duo 2 ook rechtstreeks op je pc te openen. Microsoft heeft nog geen uitspraken gedaan over het updatebeleid van de telefoon, maar de vorige generatie had recht op drie jaar versie-updates en beveiliging.

Microsoft Surface Duo 2 officieel: op alle vlakken een upgrade

Prijzen en beschikbaarheid

De Microsoft Surface Duo 2 komt op 15 november uit in Nederland en België. Het toestel zal enkel op de zakelijke markt beschikbaar zijn, en dat vanaf 1649 euro voor het model met 128 GB opslag. De telefoon is in een witte en zwarte variant beschikbaar.

  • Microsoft Surface Duo 2 kopen (8 GB/128 GB) - 1649 euro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties