‘Microsoft Surface Duo 2 krijgt Snapdragon 888 en 8 GB RAM’

‘Microsoft Surface Duo 2 krijgt Snapdragon 888 en 8 GB RAM’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Een opvolger van Microsofts eerste Surface Duo 2 is naar verwachting in aantocht. Nadat de opvouwbare telefoon eerder in renders verscheen, lekte vrijdag een deel van de specificaties uit. Benchmarksoftware Geekbench toont dat de telefoon een Snapdragon 888 bevat, naast dat de telefoon 8 GB-werkgeheugen bevat. Wanneer de ‘telefoon’ wordt uitgebracht, is niet bekend.

Microsoft Surface Duo 2

Microsofts intrede in de smartphonemarkt was niet bepaald vloeiend. Nadat het bedrijf de Surface Duo had aangekondigd, bleef het maandenlang stil. Achteraf bleek de Microsoft Surface Duo meer een prototype van wat Microsoft in huis had, dan een telefoon die de Android-markt opschrok. De softwaregigant is echter nog niet klaar met zijn Surface Duo-lijn en maakt zich naar verwachting op om later dit jaar de Surface Duo 2 te lanceren. Nadat eerder renders werden gepubliceerd waarop het vernieuwde design te zien was van de Duo 2, zijn vrijdag de specificaties naar buiten gekomen.

Microsoft bracht in 2020 zijn eerste Surface Duo uit

Microsoft bracht in 2020 zijn eerste Surface Duo uit

Geekbench, een bekende benchmarkapplicatie, heeft namelijk details gepubliceerd over de Duo 2, dat schrijft MySmartPrice. Onder de details valt ook de chipset die Microsoft zal gebruiken voor de Surface-telefoon, namelijk de Snapdragon 888. Verder vinden we onder de motorkap van de Duo-telefoon 8 GB-werkgeheugen. Details over het opslaggeheugen geeft Geekbench niet. Mogelijk is het toestel voorzien van 128 GB of 256 GB UFS-opslag, net als zijn voorganger.

Gerelateerde artikelen

Uit de benchmarkresultaten blijkt verder dat de telefoon op Android 11 draait en dat de Duo gelijk presteert aan andere Android-telefoons met de Snapdragon 888. Of consumenten dit ook zo zullen ervaren in de praktijk, hangt af van de optimalisaties van de soft- en hardware die door het Surface-team worden doorgevoerd. Eerder werd alvast bekend dat Microsoft met de Duo 2 is overgestapt naar schermen met hogere verversingsfrequenties, waardoor bewegingen op de schermen alvast vloeiender aanvoelen.

Verbeterde camera's

Een van de tegenvallers op Microsofts originele Surface Duo, was de 11 MP-camera. Niet alleen was het de enige camera op de telefoon, de prestaties van de camera waren ook niet erg om over naar huis te schrijven. Op de Surface Duo 2 zijn straks in ieder geval drie camerasensoren aanwezig. Voor de hoofdcamera wil Microsoft mogelijk een 12 MP-sensor gebruiken. Aanvullend bevat de telefoon achterop een groothoek- en telefotocamera. Details over de sensoren die gebruikt worden voor die camera's, zijn nog niet beschikbaar.

Aanvullend op de snellere chipset, de verbeterde schermen en camera's, wil Microsoft zijn Surface Duo 2 ook verbeterde verbindingsopties bieden. Zo zal het toestel volgens de geruchten 5G en NFC bevatten, waardoor de telefoon ook geschikter is voor een breder publiek. Een grotere batterij, die een nog onbekende capaciteit heeft, moet het toestel eveneens geschikter maken voor alledaags gebruik.

Renders van de vermeende Surface Duo 2, beeld: WindowsUnited

Renders van de vermeende Surface Duo 2, beeld: WindowsUnited

Wat vind jij van de Microsoft Surface Duo 2? Zou jij willen dat Microsoft de opklapbare telefoon in Nederland of België uitbrengt? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk