Microsoft stopt Project Astoria: geen ports Android-apps naar Windows 10

Microsoft stopt Project Astoria: geen ports Android-apps naar Windows 10

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Project Astoria

Windows wordt op mobiele devices gebruikt door een kleine groep, want Android en iOS vormen de belangrijkste gebruikers. Microsoft wil zich echter wel steeds vaker op de mobiele markt scharen, bijvoorbeeld door applicaties mee te leveren op andere besturingssystemen. Voor Android zijn er bijvoorbeeld verschillende Microsoft-apps te vinden en ook was er nog project Astoria.

Hiermee wilde Microsoft zorgen voor een groter app-aanbod voor Windows om dit aantrekkelijker te maken. Ontwikkelaars konden hiermee snel en gemakkelijk Android-apps porten naar Windows 10 Mobile, maar heeft het project nu afgeketst. Het project werd in 2015 gepresenteerd, maar in november van datzelfde jaar gingen er al geruchten dat de resultaten te weinig opleverden.

In een nu gepubliceerde blogpost is te lezen dat het project inderdaad gestopt is. Naast Project Astoria om Android-apps te porten is er ook nog Project Islandwood, waarmee iOS-apps geport kunnen worden. Volgens Microsoft waren twee van dit soort technieken te verwarrend en zodoende is er gekozen om alleen door te gaan met het Islandwood-project. Ook ziet Microsoft kansen in Xamarin, een ontwikkelaarsplatform om in C# te ontwikkelen voor iOS, Windows en Android, waar we afgelopen week al over schreven.

Bron: Microsoft

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk