Discord dan toch niet overgenomen door Microsoft?

Discord dan toch niet overgenomen door Microsoft?

Microsofts gesprekken met Discord over een mogelijke overname zijn afgesprongen. Dat blijkt uit nieuwe geruchten. De waarde van de chat-app wordt geschat op 10 miljard dollar of meer, en Microsoft was op zoek naar nieuwe kansen om zijn productaanbod voor consument uit te breiden.

Update 21/04: De gesprekken tussen Microsoft en Discord zijn naar verluidt gestopt. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Discord-overname

Vorige maand schreef Venturebeat dat Discord een overnemer zoekt, en Microsoft werd meteen naar voren geschoven als een topkandidaat om de chat-app te kopen. Beide bedrijven zouden in verkennende gesprekken zijn, maar volgens bronnen van The Wall street Journal zijn die gesprekken nu gestopt. Discord zou wel de deur op een kier laten, waardoor de onderhandelingen later weer kunnen worden hervat.

Eerder hoorden we dat de gesprekken tussen de bedrijven al ver gevorderd waren, en dat de deal deze maand rond kon zijn. Dat was het geval wanneer er geen obstakels op het pad zouden komen, maar dat is nu blijkbaar toch het geval geweest.

Discord dan toch niet overgenomen door Microsoft?

Discord is een app en desktopapplicatie die initieel vooral geliefd was bij gamers. Je kan spraakchats houden, videobellen en berichten versturen op Discord. Belangrijk zijn ook de kanalen waarin grote groepen met elkaar in contact blijven. Al die functies maakte dat de app tijdens de coronacrisis zijn populariteit zag toenemen bij een breder publiek, en de waarde van Discord wordt nu geschat op 10 miljard dollar, dat is omgerekend 8,49 miljard euro. Het bedrijf zou nu eerder een beursgang overwegen dan een overname.

Mislukte overnames

Microsoft aan de andere kant is naarstig op zoek naar een manier om zijn productaanbod voor consumenten uit te breiden. Het bedrijf toonde eerder al grote interesse in de aankoop van TikTok, die uiteindelijk op niets is uitgedraaid. Microsoft ving ook al bot toen het vorig jaar interesse toonde in het sociale netwerk Pinterest. De overname van Discord zou voor het bedrijf een logische zet zijn, zeker omdat het al een sterke positie heeft in de gamingindustrie met Xbox en zijn overname vorig jaar van de grote gamestudio Bethesda.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Microsoft? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Discord - Chat voor Gamers
App speciaal voor gamers ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties