'Microsoft neemt het dit jaar op tegen Samsung Galaxy Z Fold 5'

'Microsoft neemt het dit jaar op tegen Samsung Galaxy Z Fold 5'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft gaat een vouwbaar scherm gebruiken voor zijn aankomende Surface Duo 3-toptoestel, dat blijkt uit lekken van insiders. De eerdere Surface Duo-toestellen werkten met twee afzonderlijke schermen. Nu gaat Microsoft de strijd aan met Samsung Galaxy Z Fold 5 en de OPPO Find N.

Microsoft Surface Duo 3

Toen in 2019 bekend raakte dat Microsoft zich op Android-telefoons wilde richten, weekte dat veel interesse los op onze redactie. Microsoft staat bekend om zijn degelijke kantoorapps en met zijn Surface-tablets liet het bedrijf al zien dat het uitstekende hardware kan maken. Toch hebben de Surface Duo en de Surface Duo 2 hun verwachtingen tot dus ver niet ingelost. De eerste generatie had problemen met de bouwkwaliteit en de tweede kreeg een opvallend hoog prijskaartje, vergelijkbaar met dat van telefoons die een vouwbaar scherm hebben.

Microsoft wil zijn strategie helemaal omgooien met de Surface Duo 3, dat blijkt uit bronnen waar Windows Central mee sprak. Met de Surface Duo-telefoons gebruikte Microsoft altijd twee schermen die met een scharnier zijn verbonden. Dit keer kiest Microsoft voor een vlaggenschip met één groot vouwbaar scherm aan de binnenkant. Dat is met andere woorden het recept van smartphones als de Samsung Galaxy Z Fold 4 en de OPPO Find N.

De ontwikkelaars die werken aan de Surface Duo 3 hebben nog maar recent het geweer van schouder veranderd, dat blijkt uit de lekken. Het was eerst de bedoeling om dit jaar opnieuw een smartphone met twee gewone schermen uit te brengen. Microsoft zou daarnaast wel de schermranden verkleinen, draadloos laden toevoegen en andere verbeteringen realiseren, maar dat idee is dus in de prullenbak beland.

Synergie tussen Windows 11 en Android

Net als bij de vorige toestellen, wil Microsoft veel energie stoppen in de software van de Surface Duo 3. Bij de vorige generaties heeft Microsoft de Android-software zo aangepast dat er slim gebruik wordt gemaakt van het dubbele scherm. Als de Surface Duo 3 inderdaad een vouwbare telefoon wordt, dan is die softwarebasis alvast klaar. Google heeft vorig jaar zijn Android 13-besturingssysteem geoptimaliseerd voor foldables.

In de plaats wil Microsoft zich met de Surface Duo 3 focussen op de synergie tussen Windows 11 en Android. Microsoft wil die samenwerking tussen apparaten op hetzelfde peil krijgen als de manier waarop iPhones en Mac-computers met elkaar werken.

Gerelateerde artikelen

Meerdere Android-telefoons?

Als laatste stellen de bronnen dat Microsoft ook plannen heeft om mogelijk meerdere Android-smartphones uit te brengen met een verschillende vorm, maar daarover is intern nog niets beslist. Het blijft ook wachten op meer bronnen die deze informatie bevestigen, alvorens we er echt vertrouwen in mogen hebben dat Microsoft dit jaar een vouwbare telefoon op de markt brengt.

Wat denk jij van het idee van een Surface Duo 3 met een vouwbaar scherm? Kan zo'n telefoon de strijd aangaan met onder meer de Galaxy Z Fold 5? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Microsoft? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk