Deze Microsoft Edge-functie willen we meteen ook in Chrome

Deze Microsoft Edge-functie willen we meteen ook in Chrome

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft Edge laat gebruikers nu razendsnel twee tabbladen in gesplitst scherm openen op hun monitor. Het werkt met een druk op de knop, tegenover de verschillende stappen die je in Chrome moet doorlopen om hetzelfde te doen. We leggen het uit.

Microsoft Edge split-screen

Soms zijn nieuwe functies voor apps ontzettend eenvoudig, maar toch krachtiger tegelijk. Als iemand die dagelijks op zijn pc in Chrome met gesplitste tabbladen werkt, kijk ik met veel belangstelling naar een nieuwe functie van Microsoft Edge. Met één druk op de knop in je browser, verschijnen twee geopende tabbladen in gesplitst scherm op je monitor. Dat heeft Windows Central ontdekt.

Dat klinkt zo logisch, alsof dit een feature is die eigenlijk al jarenlang in elke browser zou moeten zitten. Op grote computermonitors - en zeker op ultrawide schermen - is werken in split-screen heel normaal. Toch zijn er vandaag in Chrome veel meer stappen benodigd om twee browservensters naast elkaar te krijgen.

De split-screenknop vind je links naast de adresbalk

De split-screenknop vind je links naast de adresbalk

Eerst moet je twee tabbladen maken, daarna kan je een tabblad aanklikken en naar één kant verslepen op het bureaublad. Dat wil soms al eens fout gaan, en vervolgens neemt het tabblad dan tegen wil en dank het volledige scherm in. Als het toch goed is verlopen, dan verschijnt het tabblad in slechts één schermhelft in en krijg je de mogelijkheid om voor het tweede schermgedeelte een ander venster te kiezen. Tik dan op het tweede browsertabblad.

Beschikbaarheid

Op dit moment kunnen Microsoft Edge-gebruikers de split-screenknop alleen testen in de instabiele Canary-versie van de browser. Daarna wordt de feature ook verwacht in de stabiele variant. Het is momenteel nog niet mogelijk om meer dan twee tabbladen naast elkaar te openen met deze knop en we vragen ons af of dat nog gaat veranderen.

Gerelateerde artikelen

Al zullen Chrome-gebruikers met een flinke monitor zich vooral afvragen wanneer ze dit in hun browser zullen zien. Op dit moment zijn er nog geen tekenen dat Google werkt aan een vergelijkbare functie. Zo'n split-screen knop zou ook handig kunnen zijn in de Chrome-app op tablets en vouwbare telefoons. Met Android 13 heeft Google immers al inspanningen gedaan om het gebruik van het gesplitst scherm makkelijker te maken.

Microsoft Edge

Microsoft Edge

Microsoft Edge is de opvolger van Internet Explorer en ingebouwd in Windows 10. Deze browser is in de Play Store beschikbaar en onder de naam Microsoft Edg ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk