Microsoft brengt Surface Duo met twee schermen uit in Nederland

Microsoft brengt Surface Duo met twee schermen uit in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Surface Duo is per direct beschikbaar in Nederland voor de zakelijke markt. De telefoon met twee schermen kost 1550 euro en kan via een Surface-reseller worden aangeschaft.

Microsoft Surface Duo in Nederland

Microsoft kondigde in oktober 2019 de Surface Duo aan. De Microsoft Surface Duo is een Android-apparaat met twee schermen die door middel van een 360°-scharnier met elkaar verbonden zijn. Het is dus geen foldable, een apparaat met een vouwbaar scherm. De Surface Duo heeft namelijk twee afzonderlijke schermen van 5,6 inch die als een boek openvouwen tot 8,3 inch. In het midden blijf je dan een rand zien. Het Surface Duo kan daarnaast in verschillende posities worden gebruikt, waarbij je het apparaat gewoon als telefoon kunt gebruiken.

De Surface Duo was allereerst in de Verenigde Staten beschikbaar later ook in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Nu is Nederland aan de beurt en geïnteresseerden kunnen de Surface Duo via een Surface-reseller aanschaffen.

  • Microsoft Surface Duo (128GB) - 1.550,37 euro
  • Microsoft Surface Duo (256 GB) - 1.649,59 euro
Microsoft brengt Surface Duo met twee schermen uit in Nederland

Multitasken op twee schermen

Met de twee schermen kun je multitasken door twee apps tegelijkertijd op de schermen te tonen. Daarnaast is het mogelijk om op de Surface Duo te beginnen met het tikken van een e-mail en en deze vervolgens op een Windows-apparaat af te maken. Microsoft legt met dit nieuwe apparaat dus de focus op productiviteit: "Surface Duo combineert het beste van Microsoft-productiviteitservaringen, Android-apps en Surface-hardware in één apparaat waarmee optimale productiviteit wordt behaald." Microsoft werkt ook aan het optimaliseren van apps voor de Surface Duo zoals TikTok.

Er zijn in Nederland al een paar early adopters die Surface Duo gebruiken. Hieronder kun je hun ervaringen met de Surface Duo bekijken. De eerste eigenaren van de Surface Duo waren overigens niet altijd even enthousiast over het apparaat. De telefoon met twee schermen beschikt inmiddels ook over verouderde specificaties zoals een Snapdragon 855-chipset. Microsoft zou inmiddels ook al aan een opvolger werken.

Bedankt voor de tip Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk