Microsoft lanceert Bing Chat-widget voor Android: heb jij hem al?

Microsoft lanceert Bing Chat-widget voor Android: heb jij hem al?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Microsoft lanceert een nieuwe Bing Chat-widget voor Android en iOS. Op deze manier kan je direct vanaf je beginscherm je vragen aan de slimme ChatGPT-taalbot stellen. Er zijn nog meer nieuwe AI-functies voor Bing en ook voor Swiftkey op komst. Dit kun je verwachten.

Bing Chat-widget voor Android

Je kan de nieuwe AI-functies van ChatGPT al in de Android-app van Bing testen en nu komt daar nog een widget bij. Dat meldt Microsoft in een blogpost. Volgens Microsoft kun je deze widget gebruiken om je vraag te stellen via een geschreven opdracht of een spraakopdracht. Je tikt op het Bing-icoontje om je vraag te typen of het microfoontje om je vraag voor te lezen.

Microsoft lanceert Bing Chat-widget voor Android: heb jij hem al?

Daarnaast voegt Microsoft op veler verzoek de optie toe om gesprekken op verschillende platformen te synchroniseren. Daarmee kun je zowel op desktop als op mobiel hetzelfde gesprek voortzetten. Je kan bijvoorbeeld Bing op je laptop vragen om een recept voor een lentesalade om het gesprek vervolgens in de supermarkt op je mobiel voort te zetten als je erachter komt dat de asperges op zijn en dus een vervanger nodig hebt.

Een widget toevoegen

  1. Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast
  2. Tik op Widgets
  3. Tik op de app, kies de widget en houd deze vast
  4. Sleep de widget naar de gewenste positie en kies een contactpersoon
  5. Haal je vinger van het scherm

Nieuwe Bing Chat AI-functies voor SwiftKey

Er komen ook nieuwe Bing Chat AI-functies naar SwiftKey op Android. Binnenkort kun je via de Compose-functie SwiftKey teksten laten schrijven of e-mails laten opstellen. Je kan hierbij de gewenste toon, formaat en lengte instellen, vergelijkbaar met de aankomende Magic Compose voor Google Berichten. Microsoft stelt dat de AI-software het 'zware werk voor je zal doen', maar controle is nog wel nodig.

Microsoft lanceert Bing Chat-widget voor Android: heb jij hem al?

Wanneer is de widget er?

De widget komt deze week naar Android en iOS en de mogelijkheid om continue gesprekken te voeren wordt vanaf volgende week uitgerold.

De nieuwe AI-functie voor SwiftKey wordt vanaf vandaag uitgerold en zal binnen twee weken beschikbaar zijn. Tik voor het gebruik ervan op het Bing-pictogram boven in het SwiftKey-toetsenbord. Deze functionaliteit is ook beschikbaar op desktop via de Edge-zijbalk.

Kijk jij ernaar uit om deze nieuwe widget en Swiftkeys Compose-functie te gebruiken? Of heb je beide al op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Bing: Chat with AI & GPT-4

Bing: Chat with AI & GPT-4

Bing: Chat with AI & GPT-4 is zoekapp van Microsoft die de kracht van kunstmatige intelligentie en de geavanceerde GPT-4-technologie samenbrengt. Met Bing's AI-a ..
Microsoft SwiftKey AI Keyboard

Microsoft SwiftKey AI Keyboard

Microsoft SwiftKey AI Keyboard is een geavanceerde toetsenbordapp die je typervaring naar een hoger niveau tilt. Met behulp van kunstmatige intelligentie en machine ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk