Meta lanceert 2 apps voor werken in team: dit moet je weten

Meta lanceert 2 apps voor werken in team: dit moet je weten

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft twee nieuwe experimentele apps uitgebracht. De eerste 'Recess' brengt collega's op de werkvloer vanop afstand met met elkaar in verbinding. De tweede 'Move' helpt mensen om samen te werken en taken te verdelen.

Move-taklenlijstjes

Meta staat natuurlijk bekend om diensten als Facebook, Instagram en WhatsApp, maar tegelijk werkt het bedrijf ook aan nieuwe projecten om het volgende gat in de markt te ontdekken. In 2019 richtte het bedrijf daarvoor zijn New Product Experimentation-team op (NPE). Google heeft een gelijkaardig team genaamd Area 120. Twee jaar geleden lanceerde dat nog een nieuw sociaal netwerk voor korte tutorialvideo's.

Het NPE-team van Meta brengt nu twee apps uit, dat weet Product Hunt. Allereerst is er Move, een app die gericht is op studenten of iedereen die in groep werkt. Je kan makkelijk gezamenlijke to do-lijstjes maken. Als je taken voltooid, krijg je daarvoor een beloning in de vorm van punten. Die kan je gebruiken om je avatar - een lama - te personaliseren met accessoires. Zo krijg je ook onrechtstreeks te zien wie het meest en minst productief is in de groep. De app is gratis beschikbaar in de VS, waar ze voorlopig enkel op iOS beschikbaar is. Het is niet bekend of Meta plannen heeft om ze ook breder uit te rollen.

Meta lanceert 2 apps voor werken in team: dit moet je weten
Move in de App Store

Recess-teambuilding

Verder heeft Meta ook Recess uitgebracht. De app is gericht op teams die veel vanop afstand werken en daardoor niet de mogelijkheid hebben om elkaar echt goed te leren kennen. Recess wil dat probleem aanpakken. Iedereen krijgt een reeks vragen over zichzelf te zien en nadat die zijn beantwoord, deelt de app wat je met je groepsleden allemaal gemeen hebt. De dienst bevat ook mini-games waarmee je het in real-time en vanop afstand tegen elkaar kan opnemen. Recess is een tool die deel uitmaakt van Slack, een populair communicatieplatform voor teams.

De populairste artikelen over Meta

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties