Mensen blokkeren op Twitter of X kan straks niet meer

Mensen blokkeren op Twitter of X kan straks niet meer

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Elon Musk heeft gezegd dat het straks niet meer mogelijk is om mensen op Twitter (of nou ja, X) te blokkeren. De eigenaar van het social medium vindt dat die optie met de noorderzon moet vertrekken.

Blokkeren straks niet meer mogelijk

Waarom? Omdat het volgens hem complete onzin is dat die mogelijkheid bestaat. Musk, die zelf waarschijnlijk ook regelmatig kampt met haters en trolls, ziet blijkbaar niet in waarom je zulke mensen zou willen blokkeren om je tijd op het platform leuker, meer ontspannen en positiever te maken. Op X zegt hij: “Blok wordt verwijderd als mogelijkheid, behalve binnen DM’s. Het slaat nergens op.”

Mensen blokkeren op Twitter of X kan straks niet meer

Vreemd dat hij dit zo stelt: als je het wel binnen de Direct Messages (privéberichten) mogelijk laat zijn, dan begrijpt hij dus wel waarom je het zou willen. Je wil de berichten van een bepaald persoon niet meer zien. Als diegene je alsnog via @ en dan ook nog in het openbaar berichten kan sturen, dan zie je ze alsnog en lijd je daar mogelijk alsnog onder.

Het blokkeren van mensen is volgens X een optie die je helpt beheren hoe je interacties met anderen zijn op Twitter. “Deze functie helpt mensen om specifieke accounts te beletten contact met hen op te nemen, hun Tweets te bekijken en hen te volgen.” Vooral mensen die worden lastiggevallen door anderen, bijvoorbeeld door stalking, kunnen straks dus niet meer zorgen dat ze niet worden gestalkt. De kans is groot dat deze mensen ervoor gaan kiezen om helemaal van X af te gaan, als ze niet meer beschermd zijn tegen deze naarlingen.

Gerelateerde artikelen

Mute is je redder

Het klinkt als een raar plan van Musk, maar de oprichter van Twitter, Jack Dorsey, is dat volledig met hem eens. Hij meent dat ‘mute’ prima is. Mute is een mogelijkheid waarmee je alleen de posts van iemand op je tijdlijn verwijderd, maar diegene kan dan nog wel jouw tweets zien met zijn account. Sterker nog, ze kunnen nog steeds reageren op je posts, al krijg je daar geen notificaties van te zien. Of de mute-functie misschien wat meer kracht wordt bijgezet, dat is nog onbekend, Musk heeft het eerder wel gehad over een stevigere versie van de functie.

Je hoeft trouwens ook weer niet meteen helemaal weg te gaan van X: je kunt ook je account op privé zetten, waardoor je meer controle hebt over wie je posts kan zien en wie kan reageren. Dat is inderdaad een optie om te kiezen, maar sommige mensen vinden het juist leuk om openbaar beschikbaar te zijn (je krijgt daardoor immers ook sneller nieuwe volgers en interacties), wat dus niet kan wanneer iemand besluit je te gaan stalken, uitschelden of anderzijds lastig te vallen.

Het verwijderen van de blokkeeroptie kan trouwens grote gevolgen hebben voor de app. In zowel de App Store van Apple als de Play Store van Google is het een voorwaarde dat iemand een ander moet kunnen blokkeren. Het is de vraag in hoeverre 'Mute' hiervoor in de plaats kan bestaan, of dat Twitter/X toch echt uit beide appwinkels gaat verdwijnen.

Wat vind jij ervan? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Volg Androidworld op Twitter!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk