'Meesterlekker' @evleaks stopt ermee

'Meesterlekker' @evleaks stopt ermee

Sebastiaan Kissing

door Sebastiaan Kissing

Laatst geüpdatet

De man achter het bekende Twitteracount @evleaks heeft laten weten de handdoek in de ring te gooien. Na twee jaar nieuwe telefoons, tablets, producten en services gelekt te hebben heeft Evan Blass, laten weten te stoppen met het lekken van onaangekondigde producten via zijn Twitteraccount en bijbehorende website.

@evleaks

Het @evleaks-account werd gebruikt door Evan Blass, een techjournalist die bij Engadget en PocketNow heeft gewerkt, maar daarmee wordt nu gestopt. Via het Twitteraccount werden twee jaar lang de nieuwste nog niet gepresenteerde telefoons, tablets, producten, services en prijzen bekendgemaakt, vaak ruim voordat de fabrikanten deze producten zelf presenteerden.

Lange tijd was er onbekend wie de beheerder was van het account, maar vorig jaar werd er bekend dat Evan Blass achter het account zat via een interview wat hij gaf aan AndroidPolice. Naast zijn account op het sociale netwerk was er de laatste tijd ook een speciale website gewijd aan de lekken, waar vaak wat meer informatie te vinden was. Eén van de hoofdredenen waarom er wordt gestopt met het lekken van informatie is het geld. Via zijn Twitterstream en website probeerde Evan geld te verdienen met het in laten kopen van Tweets of advertentieruimte, maar dit bracht bij lange na niet genoeg op volgens de meesterlekker. Hij is gediagnosticeerd met Multiple Sclerose en omdat de toekomst hiermee onzeker is, kiest hij voor zekerheid.

Na het uitsturen van de tweet heeft TheNextWeb contact opgenomen met Evan en via mailcontact is er een interview gegeven, waarin nog meer staat te lezen over zijn carrière. Het mooiste lek vond hij zelf de HTC One M8 Prime, waarbij hij geanimeerde gif lekte, die het aankomende toestel volledig laat zien. Later werd er wel bekend dat dit toestel voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

HTC One M8 PrimeKlik hier als bovenstaande afbeelding niet werkt.

Op de vragen of er een nieuwe meesterlekker opstaat qua het lekken van onaangekondigde producten en services en wie dat zou kunnen zijn, stelt hij dat we TK O'Connor in de gaten moeten houden van TK Tech News. Tevens wil Evan weer gaan genieten van zijn hobby, telefoons en de steeds minder wordende scheidslijn tussen werk en hobby was ook iets wat hem steeds meer tegen ging staan. De reputatie van de meesterlekker was nagenoeg onbevlekt, behalve in de laatste paar maanden waar hij steeds vaker werd getipt met hoaxes die hij dan ook de wereld in bracht, maar later weer moest rectificeren. De website krijgt nog een onbekende functie en het Twitteraccount zal gebruikt worden voor persoonlijke tweets, maar lekken van onbekende producten van @evleaks zullen we helaas nooit meer gaan zien.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk