MediaTek vraagt toestemming bij VS om chips met Huawei te verhandelen

MediaTek vraagt toestemming bij VS om chips met Huawei te verhandelen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

MediaTek heeft in de Verenigde Staten om toestemming gevraagd om met Huawei zijn chips te mogen verhandelen. Dat is de gevolg van de strengere handelsbeperkingen die het land eerder heeft opgeld.

Huawei-sancties

Er kwam deze maand geen verlenging meer voor Huawei's tijdelijke handelslicentie (TGL) en de Verenigde kwam tegelijk met strengere regels omtrent het verhandelen van chips met het bedrijf.  Huawei kan al een tijdlang geen eigen chips meer laten bouwen bij de Taiwanese producent TSMC, en daarom zocht het naar een alternatief. Het was al duidelijk dat Huawei chipsets ging halen bij MediaTek, en dat bedrijf zou mogelijk ook als tussenpersoon kunnen dienen bij de productie van Kirin-chipsets.

[readmore articles="208792"]

Op die manier had Huawei een achterpoortje gevonden in de regelgeving van de Amerikaanse sancties, maar dat poortje zit nu weer muurvast nadat de VS nieuwe, strengere regels aankondigde. Voortaan mag Huawei niet alleen geen chips met Amerikaanse technologie gebruiken, maar ook geen chips met vergelijkbare capaciteiten. MediaTek heeft nu dus aan de VS officieel de toestemming gevraagd om toch zijn samenwerking met Huawei verder te kunnen zetten. Dat weet Reuters. De nieuwe, strengere regels van de VS gelden vanaf 15 september en MediaTek hoop tegen dan toestemming te krijgen.

Huawei Mate 40 Pro

Gelekte renders van Huawei's aankomende Mate 40-vlaggenschip

Kirin 1000

Huawei lanceert deze maand zijn Mate 40 Pro-vlaggenschip, en dat model komt met de nieuwe Kirin 1000-processor. Dat is mogelijk de laatste high-end chipset die Huawei zelf mocht ontwikkelen. Als MediaTek alsnog met Huawei kan blijven werken, dan is dat een belangrijke stap voor de Chinese techgigant. Huawei bevestigde eerder al bij Androidworld dat zijn telefoons ondersteuning blijven krijgen, ook na het wegvallen van de TGL.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Huawei? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk