Material You: de Fitbit-app ziet er vanaf nu heel anders uit

Material You: de Fitbit-app ziet er vanaf nu heel anders uit

Laura Jenny

door Laura Jenny

Fitbit heeft het al aangekondigd, maar nu is het zover: Material You komt naar de Fitbit-app. De uitrol is nu begonnen, en al hebben wij hem nog niet binnen, 9to5Google heeft dat gelukkig wel, zodat we vast kunnen zien wat ons te wachten staat in de sportieve app. Weet alvast dat je geen kleuren kunt aanpassen, zoals je dat wel in Material You gewend bent: Fitbit is en blijft turkoois.

Material You en Fitbit

Het vandaag-tabblad, eigenlijk de homepagina van Fitbit, gaat op de schop. Oke, de vier standaard statistieken zijn er nog en daarnaast kun je zelf kiezen wat je nog meer belangrijk vindt: stress verlagen, beter slapen, je hartgezondheid verbeteren of actiever worden. Elke heeft zo zijn eigen presets, zoals Get more active, dat je stappen, actieve zoneminuten, afstand en verbrande calorieën toont.

Je kunt ook makkelijker een paneel krijgen waarin je een sessie kunt vastleggen: of dat nou een sportsessie op dat moment is, of juist een eet- of slaapsessie die je zeker even moet registreren. Daarnaast zien we vooral veel moderne iconen en een iets meer consequent uiterlijk van de algehele app. Onder het coachingsgedeelte zie je nu een carrousel met allemaal trainingen om te doen en er zijn ook verzamelingen met allemaal oefeningen voor een sterker lijf, voor cardio, of juist met alleen yoga-poses. Of, want Fitbit doet ook wel iets met eten, de recepten. Je kunt dit alles ook nog naar hartenlust filteren.

schermafbeelding 2023 09 20 093621

Dag Communities

Onder het tabblad You zie je welke badges je al hebt gehaald en hoe je er qua gezondheid voorstaat. Hier zie je ook hoe je bij de Communities komt: iets wat eerder een heel duidelijke eigen tab had. Maar ja, Google heeft de Communities sowieso al flink afgezwakt door onder andere de uitdagingen eruit te halen: we hadden dit wel verwacht. Het is niet weg he, het is er nog steeds, maar het belooft wel flink anders te worden. Ook mooier trouwens: die animatiestijl is prachtig, toch?

schermafbeelding 2023 09 20 093739

Hoewel er wel wat zaken even wennen zullen zijn, is het wel fijn dat de soms wat ouderwetse Fitbit-app van een modern jasje wordt voorzien. Wat vind jij van het nieuwe design? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk