Het nieuwe Material Design voor Google Drive gaat er zo uitzien

Het nieuwe Material Design voor Google Drive gaat er zo uitzien

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Drive nieuw uiterlijk

Google is de laatste tijd op een missie om al zijn apps van een nieuw likje verf te voorzien. Hierin is het geheel witter gemaakt, is het lettertype aangepast en zijn de icoontjes nieuw. Google Foto's, Google Contacten, Google Telefoon, Gmail en nog meer apps: allemaal hebben ze al deze update gehad naar wat ook wel Material Theme wordt genoemd. Google Drive voor Android komt binnenkort ook aan de beurt. De webversie is al in mei geüpdatet, waar je in dit artikel meer over kan lezen.

Google Drive nieuw uiterlijk

Nu heeft XDA-Developers via een trucje al screenshots kunnen maken van het nieuwe uiterlijk voor de app op Android. Het eerste wat opvalt is de zoekbalk die altijd bovenaan blijft staan. Eerst stond er alleen een vergrootglasje bovenaan. Een handige toevoeging zijn de navigatieknoppen onderin beeld. Hiermee kan je nu een stuk sneller naar home, items met ster, gedeeld en alle bestanden, in deze volgorde. Eerst waren deze items allemaal in het zijmenu verborgen. Dit menu bestaat nog wel voor het benaderen van onder andere je prullenbak, offline items en meer. Daarnaast staat er een optie om terug te keren naar het oude uiterlijk, mocht je dit liever willen.

Google Drive Material Theme

Het homescherm is ook op de schop genomen: hier zie je nu grotere previews van bestanden waarvan Google denkt dat je deze wilt openen. Via machine learning wil Google jouw voorkeuren steeds beter inschatten en deze bestanden steeds relevanter maken. De oude indeling met mappen en bestanden kan je nog steeds vinden in het 'bestanden'-tabblad helemaal rechts. De nodige portie wit op de achtergrond van de app zien we ook terug. De knop om nieuwe bestanden aan te maken heeft daarnaast een nieuw uiterlijk ontvangen met de plus in de kleuren van het Google-logo.

Wanneer de update met dit uiterlijk zal worden uitgerold is nog niet duidelijk. Aangezien via een trucje de update al wel kan worden aangezet, kan dit nooit meer lang meer duren. Zodra de update wordt uitgerold zal je het natuurlijk lezen op Androidworld.nl!

Bron: XDA-Developers

Google Drive

Google Drive

Google Drive is de clouddienst van Google. Je kan er je media en bestanden opslaan zonder dat ze op een fysieke opslag zoals een harde schijf staan. Google Drive is ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk