Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Hardware, software en AI

Made by Google 2017: dit zijn alle nieuwe producten

· 04 oktober 2017

Google heeft een hele reeks nieuwe producten en diensten gelanceerd vanavond en in dit overzichtsartikel nemen we je mee langs alle aankondigingen.

Het mantra van Google: hardware, software en kunstmatige intelligentie

Google heeft vanavond verschillende producten en diensten aangekondigd, waarbij drie dingen centraal staan, de combinatie en werking tussen hardware, software en kunstmatige intelligentie. Machine learning, een vorm van kunstmatige intelligentie, dat Google veel gebruikt, is volgens Google-directeur Sundar Pichai dit jaar een stuk geavanceerder geworden. Hij sprak over AutoML, dat automatisch verschillende machine learning-technieken gebruikt, door (wederom) gebruik te maken van machine learning. AutoML heeft de nauwkeurigheid van voorspellingen van 39% naar 43% gebracht.

Ook heeft Google met de overname van een deel van HTC nu de beschikking over 2000 nieuwe medewerkers voor zijn hardware-afdeling. De resultaten daarvan zullen we waarschijnlijk pas volgend jaar echt gaan zien, maar Google heeft nu al een nieuwe generatie Made by Google-producten aangekondigd. 

Google Pixel Buds: Bluetooth-headset met realtime-vertalingen

Google heeft eigen Bluetooth-oordoppen gepresenteerd, met de naam Google Pixel Buds. De twee oordoppen zijn met elkaar verbonden met een draad achter de nek. Wanneer je de Google Pixel Buds samen met de Google Pixel gebruikt, activeer je automatisch de Google Assistant. Daarnaast bewaar je de oordoppen in een speciaal doosje dat op zijn beurt de doppen weer oplaadt. 

Lees hier alles over de Google Pixel Buds.

Afbeelding van Google Pixel Buds

Google lanceert Google Clips: compacte draagbare camera

Google heeft een eigen cameraatje gelanceerd met de naam Google Clips. Het is een kleine en handzame camera die gebruik maakt van machine learning. Het apparaatje beschikt over een goede 130 graden groothoeklens, 12 megapixelsensor en maakt gebruik van machine learning om automatisch foto's te maken zoals jij ze graag wilt hebben.

Lees hier alles Google Clips.

Afbeelding van Google Clips

Virtual reality-headset voor Google Daydream View krijgt update

Op het Made by Google-evenement heeft Google een nieuwe versie van de Daydream View aangekondigd. Deze versie heeft verbeterde lenzen en is gemaakt van verbeterde materialen. Google heeft ook aangegeven dat het aanbod in VR-apps van 25 naar 250 is gegaan.

Lees hier alles over de nieuwe Daydream.

Gelekte afbeelding van nieuwe Daydream View

Google Lens beschikbaar: objecten herkennen en direct informatie ophalen

Google Lens is ontworpen om je via de camera informatie te verschaffen over wat je ziet. Ook zal Google Lens de connectie maken met de locatie waar je staat. Ben je op bezoek in Zwolle en je ziet een leuk restaurant dan weet je binnen een mum van tijd alles over deze locatie. Het herkent de locatie, vertelt je welk restaurant het is, laat je de menukaart zien, of je moet reserveren en of je met een noten-allergie daar ook welkom bent. 

Lees hier het artikel over Google Lens.

Afbeelding van Google Lens in Assistant

Google presenteert Pixel 2 en Pixel 2 XL

De langverwachte Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn zojuist door Google op het Made by Google-event onthuld. Deze tweede generatie Google Pixeltoestellen zijn gemaakt door HTC en LG. Beide toestellen hebben een Snapdragon 835, knijpbaar frame en zeer goede camera. De Pixel 2 XL heeft dunne schermranden en een langwerpig scherm, de Pixel 2 volgt het design van zijn voorganger. 

Lees hier alles over de Pixel 2 en Pixel 2 XL.

Google Pixel XL en Pixel 2 XL

Google Pixelbook officieel: high-end Chromebook met Google Assistant

Google heeft zojuist op het Made by Google-event een nieuwe Chromebook aangekondigd, de Pixelbook. Deze Chromebook is in meerdere uitvoering verkrijgbaar, zodat het voor een breder publiek beschikbaar is. De Pixelbook is maar 10mm dik en weegt 1kg. De Chromebook volgt de trend van convertible laptops kan ook worden bediend met de Pixelbook Pen, om bijvoorbeeld notities te maken. Het apparaat is tevens de eerst Chromebook waar een vingerafdrukscanner en hardwareknop voor Google Assistant op aanwezig is, maar beschikt ook over een verlicht toetsenbord.

Lees hier alles de Pixelbook.

Afbeelding van Google Pixelbook

Google Home Mini en Max: kleine en high-end slimme speakers

De Google Home Mini is een kleinere en goedkopere Google Home en lijkt niet echt als speaker bedoeld, maar vooral om met Google Assistant te communiceren. Naast de Google Home Mini kondigde Google ook de grotere Google Home Max aan. Deze speaker moet een erg goede geluidskwaliteit bieden. Deze speaker bevat Smart Sound, een nieuwe geluidstuner die het geluid aanpast aan jouw omgeving en jouw voorkeuren. Uiteraard beschikken beide over Google Assistant. 

Lees hier alles over de Google Home Mini en Max.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (11)
Bezig met laden van reacties...