Made by Google 2018: dit zijn alle nieuwe producten

Made by Google 2018: dit zijn alle nieuwe producten

Made by Google 2018

Googles evenement begon met het bekende liedje 'Help' van de Beatles, wat symbool staat voor wat Google precies wil doen. Mensen helpen met hun dagdagelijkse taken. Google voert dagelijks 143 miljard vertaalopdrachten uit in meer dan 100 verschillende taken. Google zet zich ook al jaren in voor AI-toepassingen zoals de slimme zoekfunctie in Google Foto's die je helpt om juist die specifieke foto's te vinden die jij nodig hebt.

Google pakte ook graag uit met zijn vorige generatie smartphones, de Pixel 2, en het stelt dat de Pixel 2 nog steeds één van de beste camera's heeft op de markt. Maar nu is het natuurlijk tijd voor iets nieuws, en het bedrijf stelt de derde generatie Pixel-telefoons voor die op elk gebied nog een stapje verder zetten. Daarnaast zijn er nog meer producten aangekondigd, te beginnen met de Google Pixel Stand.

Google Pixel 3

Google Pixel Stand officieel: draadloos opladen en smart display-functies voor je Pixel

Op Made by Google heeft Google de Pixel Stand voorgesteld. Het is een houder die je telefoon rechtop zet en hem tegelijk omtovert met smart display-functionaliteiten. Je telefoon gaat beelden weergeven die op dat moment van pas komen. Als je bijvoorbeeld muziek beluistert, dan krijg je navigatieknoppen te zien en album art. De Pixel 3 heeft dit keer een QI-chip ingebouwd waardoor de Stand hem ook kan opladen. De Pixel Stand kost 79 euro volgens Google.

Lees hier het artikel.

Google Pixel Slate officieel: eerste Google-tablet met Chrome OS

Ook de Pixel Slate werd door Google aangekondigd . Het gaat om een tablet die werkt op Googles Chrome OS-besturingssysteem voor Chromebooks. De Pixel Slate behoort tot de derde generatie van Google Chromebooks na de Pixel Chromebook en de Pixelbook. Hij heeft een 12,3 inch scherm met een resolutie van 3000 bij 2000 pixels.

Chrome OS versie 70 werd helemaal aangepast voor tablets qua interface, maar toch gaat het wel degelijk om een high-end Chromebook. Naast het high-res scherm komt hij met een Intel processor, van de Intel Celeron tot de Core i7. Hij komt ook met een SSD in plaats van een SD-slot zoals we doorgaans bij Chromebooks zien. Het toestel heeft verder ook een vingerafdrukscanner die ook dienst doet als power-knop. De Pixel Slate zou 599 dollar kosten, en hij komt met verschillende accessoires. Google verkoopt een keyboard cover die 199 dollar kost en een stylus van 99 dollar.

Lees hier het artikel.

Google lanceert derde generatie Chromecast

Na bijna drie jaar genoten te hebben van de tweede generatie Chromecast, is zijn opvolger nu eindelijk onthuld. De Chromecast 3 heeft in de eerste plats een licht veranderd ontwerp. Hij komt in het wit of mat zwart en met een klein Google-logo in het midden. Onder de motorkap zit ook een snellere wifi-modem. Hij is in Nederland te koop voor 39 euro.

Lees hier het artikel.

Google Home Hub officieel: elegante smart display zonder camera

In 2016 kwam Google met de eerste generatie Google Home, een slimme speaker met ingebouwde Google Assistent. Na de kleinere uitvoering en een high-end-uitvoering is er nu een variant met een scherm aangekondigd. De Home Hub kan met zijn scherm ondersteunende beelden tonen van zodra je hem een opdracht laat uitvoeren. Als je hem bijvoorbeeld om het weer vraagt, toont hij je meteen een overzicht van de komende dagen op het schermpje.

De Home Hub heeft verder het herkenbare stoffen design uit de Home-reeks. Hij heeft geen camera, dus videobellen laat hij helaas niet toe. De Hub wordt jammer genoeg niet in Nederland gelanceerd, hoewel we de rest van de Home-familie wel mogen verwelkomen. Het toestel zal in de Verenigde Staten 150 dollar kosten.

Lees hier het artikel.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL officieel: nieuwe paradepaardjes, slimmer dan ooit

De eye-cathers van elk Made by Google-evenement zijn de Pixels. De Pixel 3 en de Pixel 3 XL zijn Googles nieuwe vlaggenschepen, en de weerspiegeling van wat een goede Android-telefoon is volgens Google. Er was op voorhand al heel veel gelekt over de toestellen, maar we hebben ook nieuwe dingen geleerd, voornamelijk op het gebied van camera-functies.

Google haalde uit naar Apple door te stellen dat de frontcamera 184 procent meer op beeld toont dan de iPhone XS. Verder komt het bedrijf met een Night Sight-functie waarmee je eigenlijk niet langer een cameraflits nodig hebt volgens Google. Googles software kan zelf het beeld verlichten op een natuurlijke manier. Verder is er ook een verbeterde augmented reality-mode met onder andere de superhelden van Marvel die in interactie gaan met de echte wereld via Google camera-app.

Het is ook erg leuk dat we heel veel van die nieuwe software-toepassingen binnenkort ook te zien zullen krijgen in de Pixel 2 en de Pixel 1. Volgens Google verschijnen de features in de vorm van een update bij die toestellen. De Pixel 3 en de Pixel XL zullen in eerste instantie niet in Nederland verschijnen. De Pixel 3 XL kost 949 euro voor de 64 GB-versie en 1049 euro voor de versie met 128GB. De Pixel 3 kost 849 euro voor de 64GB-variant en voor 128GB betaal je 949 euro.

Lees hier het artikel.

Google Pixel 3 XL
3430 mAh
6.3 inch - 2960 x 1440 px
64/128 GB
Qualcomm Snapdragon 845

Meer info

Google Pixel 3 XL
3430 mAh
6.3 inch - 2960 x 1440 px
64/128 GB
Qualcomm Snapdragon 845

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties