Maakt Pebble een comeback als mini-smartphone?

Maakt Pebble een comeback als mini-smartphone?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er is een crowdfunding-actie opgestart om de Pebble te laten terugkomen. Dat zou niet alleen tof zijn om nostalgische redenen, maar ook omdat het plan is om de smartphone vrij anders in te steken qua uiterlijk dan wat we vandaag de dag gewend zijn. Dit is hoe het nu zit met Pebble.

Pebble

Het is allemaal begonnen met Eric Magicovsky. Hij is de bedenker van Pebble en riep mensen op om een kleine Android-telefoon te maken om iPhone Mini uit te dagen. Blijkbaar ging niemand die uitdaging aan, waardoor Magicovsky heeft besloten om het maar zelf te doen. Tenminste, het wordt een community-project, vandaar dat hij er een crowdfunding-actie voor opstart. Het gaat ‘The Small Android Phone’-team heten en iedereen is welkom om zich erbij te voegen. Het wordt allemaal namelijk gewoon besproken in een openbare Discord-ruimte, schrijft TheVerge. Er zitten vrij interessante mensen bij: Ben Bryant (Pebble Smartwatch), Alex De Stasio (GoPro) en Susan Holcomb (data scientist/schrijver) bijvoorbeeld.

Het toestel wordt klein en krijgt een vrij aanwezige camera. Het camera-eiland schijnt best wel belangrijk te zijn in het ontwerp van deze telefoon. Je hoeft geen 100 megapixel-sensor te verwachten, de telefoon moet volgens de makers ‘goede foto’s’ maken, en dat betekent volgens hen dat 100 megapixel dan geen goed idee is. Het wordt waarschijnlijk een 50 megapixel-camera. Er wordt gedacht aan verschillende opties, die je hieronder kunt bekijken:

Maakt Pebble een comeback als mini-smartphone?

Geen high-end toestel

Het idee is dat de telefoon heel praktisch wordt en tegelijkertijd heel laagdrempelig. Daarnaast moet alles van hoge kwaliteit zijn en moet het materiaal zacht aanvoelen om prettig te voelen aan je vingers. Denkt The Small Android Phone aan het gebruik van siliconen details? Dat kan nog alle kanten op, want het basismateriaal is nog niet eens gekozen, zoals metaal met glas of keramiek. Het wordt waarschijnlijk een vrij standaard type materiaal, dus geen experimentele variant.

Qua processoren wordt er gekeken naar Snapdragon 8 Plus Gen 1 of een nog niet aangekondigde midrange processor van Qualcomm. Qua software-updates wil het tenminste twee jaar ondersteunen en er wordt gekeken naar een prijskaartje van ongeveer 800 euro. Dat is waarschijnlijk wat veel voor een telefoon met de verwachte specificaties, maar als nieuwe telefoonmaker ga je niet in één keer miljoenen telefoons bij de fabriek laten maken. Dat zorgt dus voor een minder goede prijs dan je bij de groten der aarde mag verwachten.

Gerelateerde artikelen

Kleine Android-telefoon

De kans is groot dat de telefoon een naam krijgt die iets met klein te maken heeft, misschien Pip of Pico, maar voor nu is de werktitel nog Marvin. En ja, die uiteindelijke naam kan ook zomaar Pebble worden. Immers gaat het allemaal om het kleine formaat dat het toestel heel handzaam moet maken, ook voor mensen met wat kleinere handen. Voordat het toestel er is, moeten er eerst nog heel veel beslissingen worden genomen. Maar ook moeten de makers alle onderdelen bij elkaar vinden. Een superklein scherm schijnt al een bijna onmogelijke uitdaging te zijn, dus er is werk aan de nog niet bestaande winkel.

Zit jij erop te wachten, een telefoon die aanzienlijk kleiner is dan wat we nu gewend zijn? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk