Zo laat je de Google Stadia-controller verbinden met bluetooth (Update)

Zo laat je de Google Stadia-controller verbinden met bluetooth (Update)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Stadia is nu offline, maar je controller is gelukkig niet helemaal waardeloos geworden. Google heeft een tool gelanceerd waarmee je Stadia-controller bluetooth-ondersteuning krijgt. Zo zou je de controllers ondanks het verdwijnen van de dienst nog wel draadloos kunnen gebruiken om te gamen via andere diensten.

Update: Er is meer bekend over de bluetooth-functie van de Stadia-controller, die ook werkt in combinatie met Windows-pc's. We hebben dit artikel bijgewerkt.

Google Stadia-controller hoeft de prullenbak niet in

Google komt met een website waar je de zogenaamde bluetooth-modus voor je controller kan activeren. Dat werkt aan de hand van een update die je moet installeren terwijl je controller via een usb-kabel met je pc is verbonden. Er komen best een aantal stappen bij kijken, maar toch is de installatie wel eenvoudig.

Zo laat je de Google Stadia-controller verbinden met bluetooth (Update)

Er zit een Bluetooth-chip in de controller, maar die is standaard uitgeschakeld om te zorgen dat je het apparaatje alleen via wifi met Stadia kon werken. Op algemene vraag van Stadia-gamers, heeft Google die bluetooth-update nu uitgebracht. Je kan na het installeren je Stadia-controller dus gewoon draadloos gebruiken zoals een universele controller. Hij werkt trouwens ook nog steeds via de kabel, wat handig is wanneer de batterij bijna leeg is.

Zo activeer je de bluetooth-modus

Volg de onderstaande stappen. Je kan de bluetooth-functie van de controller enkel gebruiken op een Windows of Linux-computer. De functie werkt niet voor Nintendo Switch of Mac.

 1. Bezoek deze pagina op de Stadia-website via je Chrome-browser van je computer
 2. Klik op Overschakelen naar bluetooth-modus
 3. Kies Starten
 4. Accepteer de voorwaarden
 5. Kies Doorgaan
 6. Klik op Chrome laten verifiëren
 7. Tik op de naam van je controller in het dialoogvenster en dan op Verbinding maken
 8. Kies Volgende stap
 9. Klik op Toestaan dat Chrome downloadt
 10. Kies de naam van je controller en dan Verbinding maken
 11. Tik op Volgende stap
 12. Kies Toestaan dat Chrome installeert
 13. Kies weer de naam van je controller en Verbinding maken
 14. Je controller trilt als een teken van bevestiging dat de update is afgerond
 15. Om de controller voor de eerste keer draadloos te koppelen met je apparaten, moet je de Stadia- en Y-knoppen 2 seconden lang samen ingedrukt houden. Daarna kan je via bluetooth verbinden. De verbinding gebeurt na dat koppelen wel elke keer automatisch, telkens als je de controller activeert

Meer Stadia-vragen beantwoord

Gamers zitten met heel wat vragen over Stadia en we voorzien die allemaal van een antwoord in dit artikel. Je ontdekt daar hoe je geld terug krijgt van al je Stadia-aankopen, maar ook wat nu de beste alternatieven zijn voor Google Stadia. Heb jij je controller al met bluetooth verbonden? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-diensten? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk